Ifølge LO's regler har den tidligere næstformand Tine Aurvig-Huggenberger ret til pension, og det vil fagforeningen kæmpe for.

Sagen om Tine Aurvig-Huggenbergers, tidligere næstformand i LO, ret til pension kan ende som en fagretslig sag. HK/Privat er klar til at kæmpe for pensionen, som Aurvig-Huggenberger har krav på ifølge LO's egne regler. Selv om ordningen med den såkaldte tilsagnspension blev afskaffet fra 2003, vil fagforbundet kæmpe for medlemmets rettigheder.

LO annoncerede i løbet af tirsdag, at Aurvig-Huggenberger ikke skal regne med ekstra pension, og det får Karin Retvig, formand for HK/Privat, til at true med en sag ved arbejdsretten.

- Det er jo helt uhørt, at LO fører forhandlinger via pressen. Det vil ingen faglige organisationer finde sig i sker for nogle medlemmer. Det ligner en hetz mod den tidligere næstformand. Vi har stadig bedt om at få en forhandling via vores advokat og forventer og få det. Er der så stadig uenighed, så forventer vi, at sagen kører fagretsligt. Sådan gør vi med alle medlemmer, og det vil vi også gøre her, siger Karin Retvig til Ritzau.

/ritzau/