Den stort anlagte lønkommission bliver ikke til noget som helst. Bevidst strategi fra regeringen, vurderer professor.

En lønkommission er død og begravet inden weekenden. Regeringen har fra starten ikke været særlig lun på idéen og er nu i gang med at droppe det helt. Sådan lyder vurderingen fra Henning Jørgensen, professor ved Aalborg Universitet. Han hæfter sig ved, at regeringen har lagt op til en bred kommission, der skulle kigge på alt for meget i forhold til ønskerne fra arbejdsgivere og fagbevægelse.

- Reaktionerne har været meget skarpe, og fagbevægelsen forsøger nu at få regeringen til at bide til bolle på en mere snæver kommission. Den er bare ikke til at sluge for regeringen. Spørgsmålet er, om regeringen overhovedet ville have en kommission fra starten af. Min bedste vurdering er, at en lønkommission i Danmark er død inden for 24 timer, siger Henning Jørgensen til Ritzau.

Regeringen sendte onsdag aften det endelige oplæg ud til arbejdsgivere og fagbevægelse, men forbundene i hovedorganisationerne LO og FTF vil ikke være med. Der skal et smallere fokus, lyder kravet. Et krav finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke har reageret på.

/ritzau/