En af Danmarks rigeste it-rigmænd, Erik Damgaard fra Anni og Erik, er dybt rystet over svindelsagen i IT Factory. Han har selv handlet med firmaet

En af Danmarks kendteste IT-folk tager nu bladet fra munden om IT Factory.

- Jeg har selv handlet og holdt flere møder med IT Factory - det er godt nok helt tilbage i slutningen af 90’erne, hvor Stein Bagger ikke var ansat. Men derfor er det stadig rystende. Det her er jo en grotesk sag - et finansiel svindelnummer uden lige, siger Erik Damgaard, der i dag er mest kendt for at danne par med den tidligere nøgenmodel Anni Fønsby.

Sammen med sin bror Preben Damgaard opbyggede de sammen et it-firma, der lavede regnskabsprogrammer - og som de tjente flere milliarder, da de solgte deres andel videre til Microsoft.

- Faktisk var vores programmer vel grunden til, at IT Factory overhovedet blev startet. De ville lave et program, der gjorde, at det kunne tale sammen med andre program, hvilket var en rigtig god idé. Ingen kunne vide, at det siden endte i fup, siger Erik Damgaard, der ikke tør gætte på om Stein Bagger var alene om svindelen.

Han kender ham kun perifært efter, at have mødt ham og IT Factorys formand Asger Jensby på diverse konferencer. Han betegner Jensby, som han kender bedst, som 'dygtig.'

- Til gengæld er tricket med at puste omsætningen helt almindeligt kendt, og ikke kun i IT-virksomheder. Du fremrykker januarsalget til december for at få årsomsætningen til at se større ud, siger han.