Teleselskaberne er enedes om at tage fælles forholdsregler mod de dyre opkald til udlandet, typisk i forbindelse med sextjenester, som kan give telekunderne uventet store teleregninger.

På et møde i dag hos IT- og Telestyrelsen fremlagde selskaberne deres plan for blandt andet Forbrugerrådet, Dansk IT og Foreningen af Dansk Internethandel, som kunne støtte selskabernes initiativ.

TDC har allerede indført obligatorisk spærring mod en række lande. De øvrige operatører har nu taget initiativ til at indføre en tilsvarende spærring, og nogle har allerede gjort det. De danske teleselskaber vil fremover drøfte problemet og dele viden og erfaringer. De af selskaberne, der indgår i europæiske koncerner, vil desuden søge at løfte problemet internationalt. Samtidig forventer branchen, at de danske myndigheder også vil tage problemet op på internationalt plan.

De syv lande, der p.t. er på den sorte liste, er Sierra Leone, Sao Tomé & Principe, Guinea Bissau, Diego Garcia, Skt. Helena, Britisk Guyana og Kiribati.

/ritzau/