Fire bankdirektører med koner - heraf to fra den kriseramte EBH Bank - lod kunderne betale luksusrejse til 141.770 kroner

Skeletterne vælter ud af bankernes pengeskabe for tiden.

Og mens den nordjyske EBH Bank kæmper for sin overlevelse, så viser det sig, at bankens direktører har haft snablen dybt nede i kassen.

Fire bankdirektører og deres hustruer brugte i 2006 141.770 kr. på en udlandsrejse - heraf er de to fra EBH Bank.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten har det dog ikke været en mindeværdig tur de har fået for de mange penge, for de kan nemlig knap huske turen i dag.

Med på rejsen var Sparekassen Kronjyllands direktørduo, Jacob Leth og Ove Knudsen, samt EBH Banks daværende direktørduo, Finn Strier Poulsen og Jens Nielsen samt deres fruer.

De fire direktører sad i de to bankers fællesejede datterselskab Icarus Invest, og af regnskabet for 2006 fremgår det, at bestyrelsen i 2006 fik 275.000 kr. i vederlag for arbejdet.

Direktør i Sparekassen Kronjylland Jacob Leth og den nu fyrede direktør i EBH Bank, Finn Strier Poulsen, svarer slet ikke på Jyllands-Posten henvendelser. Jens Nielsen, der efter en kort periode som pensionist har overtaget Finn Strier Poulsens job i EBH Bank, fortæller, at han ikke husker noget om nogen tur i 2006. Kun Ove Knudsen har en klar erindring om turen, men han ønsker ikke at dele den med nogen.

- Det er korrekt, at der var en tur, men da jeg ikke ved, hvad du skal bruge oplysningerne til, vil jeg ikke uddybe det nærmere, siger Ove Knudsen.

Det er i øvrigt ikke den eneste sag, der har vist sig hos den lukningstruede bank. I dag kan bankens revisor fra BDO Scanrevision få en ordentlig næse af de statsautoriserede revisorers etiske udvalg.

Han har i to år boet gratis i bankens sommerhus i Marbella Spanien, mens han ordnede bankens regnskaber - og dermed forbrudt sig mod, at revisorer skal være uafhængige af kunderne.