Især det russiske guldæg BBH giver Carlsberg fornyede muligheder for vækst og øget indtjening, vurderer eksperter efter købet af Scottish & Newcastle.

Carlsberg har gjort et meget godt strategisk køb, som vil sætte mere skub i bryggerikoncernens vækst og indtjening.

Det vurderer flere analytikere, efter at danmarkshistoriens største virksomhedskøb - Carlsbergs og Heinekens overtagelse af det skotske bryggeri Scottish & Newcastle (S&N) - er en realitet.

Guldægget i handlen er for Carlsberg helt entydigt eneejerskabet af det russiske bryggeri, Baltic Beverages Holding, BBH, som Carlsberg og S&N hidtil har ejet i fællesskab. I modsætning til det stagnerende vesteuropæiske marked, hvor Carlsberg hidtil har haft sin tyngde, er det østeuropæiske marked i vækst og BBH er et decideret vækstlokomotiv, påpeger Bjørn Schwarz, aktieanalysechef i Sydbank.

- Det er en virksomhed, som vokser kraftigt - og mindst lige så vigtigt tjener rigtig mange penge. Samtidig giver det Carlsberg en god konkurrenceposition i forhold til nogle af de andre globale bryggerier og sikrer koncernen en høj vækst også de kommende år. Det er et køb, som på sigt vil vise sig at være ganske fornuftigt. Det var et godt tidspunkt og en god mulighed at udnytte, siger Bjørn Schwarz.

/ritzau/