Derfor sidder Lindegaard på bænken

Manchester Uniteds danske målmand, Anders Lindegaard, måtte melde fra til den vigtige kamp mod City i december, fordi han skulle være far, og det har kostet ham pladsen som førstevalg.

Søndag 9. december 2012 blev en af de største dage i Anders Lindegaards liv. Hans kæreste, Missé Beqiri, fødte parrets første søn. Det ændrede med omgående virkning danskerens liv.

Samme dag spillede Manchester United sæsonens hidtil største kamp mod lokalrivalerne Manchester City i Premier League. Og havde det ikke været for Lindegaards lykkelige omstændigheder, havde han efter al sandsynlighed stået på mål for United. Afløseren var dyrtindkøbte David de Gea, som gjorde en god figur i den vigtige 3-2 sejr.

Lige siden har Anders Lindegaard siddet på bænken og set David de Gea vinde kamp på kamp for Manchester United.

Ingen bebrejder Anders Lindegaard for at melde afbud til City-kampen, men timingen af fødslen har skubbet danskeren ned som andenmålmand i Manchester United, vurderer kommentator af Premier League på 6’eren, Morten Bruun.

- Det er, som Richard Møller Nielsen sagde, man skal ikke lade sin kone danse med en anden mand. Der er ikke noget ærgerligt ved at blive far, men det havde da været bedre for Lindegaard, hvis det var sket om torsdagen i stedet for i weekenden. Det er åbenlyst, at fødslen betød, at de Gea fik en kæmpe chance i en stor kamp, og siden da har det været de Geas plads. Og det skete i en situation, hvor jeg bestemt ikke mener, at det lå i kortene, at David de Gea skulle have spillet den kamp mod Manchester City, siger Morten Bruun.

Anders Lindegaard fortalte efter fødslen på Manchester Uniteds hjemmeside, at oplevelsen ved at blive far var det største i hans liv. I sådan en situation er fodbold ligegyldigt. Derfor fortryder Lindegaard næppe sit valg, selvom han nu igen ligner reservemålmanden i Manchester United.

- Pludselig er jeg ikke længere den vigtigste i mit eget univers. Pludselig bliver alt andet sat til side og ligegyldiggjort i en større sags tjeneste. Pludselig er der en dybere mening bag ordene ’værd at dø for’, skrev Anders Lindegaard i en blog kort før jul.

Mikkel Bischoff peger på fødsels-afbuddet som et afgørende tidspunkt for Anders Lindegaard. Bischoff har selv spillet i England, og her oplevede han, at hver gang han var ude med en skade, mistede manageren lidt tillid til ham. Det kan være det samme i Anders Lindegaards tilfælde. Han har – ud over afbuddet ved fødslen – haft flere skader, som har sat ham ud af spil i kortere perioder.

- Jeg tror, at Alex Ferguson har været lidt træt af, at hver gang han har sat Lindegaard i målet, så er han blevet skadet, og nu kom der så også en fødsel i vejen. Selvom Lindegaard ikke kan gøre for det, så bliver det alt sammen til så mange episoder, at David de Gea har fået chancen, siger Bischoff, som tror, at Lindegaard må tage til takke med en bænkplads det meste af tiden i resten af sæsonen.

- Nu begynder det at spidse til i Champions League og i Premier League, og der tror jeg gerne, at Ferguson vil se den samme målmand i kampene. Jeg tror også, at Ferguson gerne vil have, at forsvaret spiller med den samme målmand, og det er de Gea nu, siger Bischoff, som også kommenterer Premier League på 6’eren.

Morten Bruun erkender, at han i løbet af Anders Lindegaards tid i Manchester United har taget fejl op til flere gange, når han enten har meldt Lindegaard op som førstemålmand eller andenmålmand. Alex Ferguson er ikke til at blive klog på, siger Bruun, som i stedet for peger på, at vejen til målet ikke er ret lang for Lindegaard.

- Erfaringen er, at der ikke skal så frygteligt meget til, før Lindegaard igen kan få chancen. Et par halvdårlige præstationer fra de Gea, så står Lindegaard pludselig igen. Mere fastforankret er de Gea trods alt ikke. Det vil overraske mig meget, hvis ikke Lindegaard får chancen mod West Ham.

Manchester United møder West Ham lørdag i FA Cuppen.

Læs også: