Mary Donaldson går med faste skridt hen mod sin kæreste Frederik, der står ved sin båd på kajen i Hobart på Tasmanien.

Øjnene er gemt bag et par solbriller, hun smiler lidt genert og stryger sit mørke hår til siden - ser godt ud i sine løse jeans og den lette hvide bomuldsbluse.

Pressen står på få meters afstand og skyder løs for at få det gode billede.

Og det får de - Kronprinsen giver Mary et flygtigt kys - så hurtigt at min fotograf, selvom han knipser med lynhastighed, netop ikke rammer knappen i det splitsekund, Frederiks læber strejfer hendes kind.

Det uskyldige kys på kajen, som dog alligevel var så betydningsfuldt og viste, at Mary ikke blot var en flirt. Frederik mente det denne gang.

Året var 2003 - mit første møde med Mary Donaldson. Godt ét år senere blev Mary kronprinsesse og kan således snart fejre fem års bryllupsdag.

Men eventyret begyndte langt tidligere under OL i 2000 - helt præcist den 16. september.

Mary boede på det tidspunkt i et bofællesskab i Sydney og skulle have været til en afskedsfest, men valgte i sidste sekund alligevel at tage med en bofælle på baren Slip Inn.

Var Mary ikke hoppet i taxaen, kunne hun meget vel stadig have arbejdet på et kontor i et stort firma i Sydney og været tilfreds med et almindeligt liv med mand og glade unger hjemme i byhuset.

Men hun fandt sammen med Frederik den aften, og med tiden forelskede de sig i hinanden. Og pludselig skulle frøken Donaldson forholde sig til en fremtid, som langt overgik hendes forestillingsevner.

Den store afstand mellem Danmark og Australien gjorde, at Mary havde god tid til at tænke tingene igennem. Og da hun landede i Danmark i august 2002, var hun klar til at tage skridtet fuldt ud, og i dag er hun mor til både en dansk prins og en prinsesse.

Mary tog fra begyndelsen sin rolle alvorligt – lærte dansk med stor iver, tog imod styling-tips, og Frederiks omgangskreds var med til at give hende selvsikkerheden til at sige: ja, jeg er kronprinsesse, trods min borgerlige baggrund.

De dyre gallakjoler bærer hun i dag med en selvfølgelighed, og de officielle taler flyder uden problemer.

Det tiltalende ved vores kronprinsesse er, at når man står foran hende, lyser en imødekommenhed og sårbarhed ud af hende, som blander sig med en følelse af, at den her kvinde er stærk og bevidst om sin rolle.

Hun leder efter de rigtige ord. Kigger nogle gange prøvende på en, om man mon har forstået hende rigtigt. Aldrig snobbet, altid ægte i sit udtryk. Det er sider af Mary, der gør, at jeg mener, at hun er den rette til rollen som moderne kongelig og dermed rollemodel.

Mary er sympatisk og har det ikke fra fremmede. Jeg talte med hendes søster Patricia dengang i Hobart, der glad fortalte om sin elskede søster. Og hendes far - altid venlig og med et evigt smil. Kun storesøster Jane var bekymret og indtog en beskyttende rolle overfor sin søster.

Men bekymringen var unødig. Pigen formerly known as Mary Elizabeth Donaldson klarer nu alt på egen hånd - som erfaren kronprinsesse og kommende dronning af Danmark.