Er du typen, der hellere vil brække et ben end selv jonglere med dine pensionspenge? Men er du alligevel villig til at løbe en risiko for at tjene lidt ekstra penge til alderdommen, så lad din pensionsrådgiver investere dine penge.

Med pensionsselskabernes 'Markedsrenteprodukter' løber du den fulde risiko, mens det er din pensionsrådgiver, der lægger strategien og investerer dine penge.

Penge & Privatøkonomi har kåret de pensionsselskaber, der er bedst til at få dine penge til at yngle.

Med et afkast på omkring syv pct. årligt er Topdanmark og AP Pension bedst til at levere penge på pensionskontoen. De store selskaber Danica og PFA kan sikre et afkast på seks pct., imens Nordea og SEB Pension kun kan skaffe et afkast på omkring fire pct. Det er ikke imponerende i betragtning af, at en traditionel pensionsopsparing for tiden giver godt 4,5 pct. i årligt afkast.

Hvilket selskab, du skal investere din pension hos, afhænger af, hvor risikovillig du er.

Risikoen for at tabe penge er mindst hos de selskaber, der giver det dårligste afkast, fordi de investerer i flere sikre obligationer.

Forsigtig eller risikovillig?
-Er du den forsigtige type, så tag Nordea og SEB Pension, lyder rådet fra Søren Verup, der er chefredaktør på Penge & Privatøkonomi.

Men er du risikovillig, så lad Topdanmark og AP Pension investere dine penge i aktier.

-De massive aktiefald, vi ser lige nu, vil formentlig betyde, at Topdanmark og AP Pension om et år har et dårligere afkast end Nordea og SEB Pension, siger Søren Verup.

Alt efter hvor længe der er til du skal pensioneres, kan det betale sig at satse. Tommelfingerreglen er, at jo længere tid til pensionen, des større risiko kan du tillade dig.

Søren Verup er ikke i tvivl om, hvem han ville lægge sine pensionspenge hos.

-Der er tyve år til jeg skal pensioneres, så jeg ville tage Topdanmark, for de har det højeste afkast, siger han.

hlh@bt.dk

Klik her for at tjekke dit pensionsselskab