Hassan El-Souki har altid haft mange venner. I tirsdags hjalp 50-60 af dem ham på flugt ved hans mors begravelse.

Som barn var Hassan El-Souki en afholdt dreng i Esbjerg med mange venner. Vennerne blev imidlertid skiftet ud, da han efter folkeskolen flyttede til Kokkedal i Nordsjælland. Her tog en kriminel karriere fart, som i december sidste år mundede ud i en fængselsdom på 14 år for narkosmugling.

Hassan El-Souki var knap ti år, da han kom til Danmark fra Libanon med sine forældre og syv søskende. Han fortsatte sin skolegang i en almindelig dansk folkeskole i Esbjerg.

Her fik den altid glade dreng en del danske venner og havde karate som sin fritidsinteresse. Han var ikke den store ballademager i klassen.

Hassan var afholdt og aldrig bleg for at tage styringen. Det er egenskaber, der må have fulgt ham siden. I tirsdags var det med 50-60 venners hjælp, at det lykkedes den nu 30-årige Hassan El-Souki at flygte fra fire betjente, da han var på udgang for at deltage i sin mors begravelse.

Sort bil ventede ved vejen
Ifølge politiinspektør Svend Foldager stimlede vennerne tæt sammen om Hassan, da de sørgende stod ved graven på den muslimske begravelsesplads i Brøndby.

Pludselig satte gruppen i løb og afskar betjentene fra at pågribe Hassan, der løb ud mod motorvejen, hvor en sort bil uden nummerplader ventede. Siden har politiet ikke set Hassan El-Souki.

- Flugten var meget velplanlagt, vurderer Svend Foldager.

Hassan El-Souki fik sidste år 14 års fængsel for at have indsmuglet 45,5 kilo kokain. Indsmuglingen af de mange kilo kokain skete ad syv gange i efteråret 2006. Narkoen blev bragt til Danmark af en 47-årig italiener, der hentede stoffet i Tyskland eller Holland, hvor det blev gemt i et hulrum ved brændstoftanken på udlejningsbiler.

Italieneren kørte bilerne til parkeringskælderen på Nørrebro, hvor El-Souki sammen med en dansk medgerningsmand fiskede det op i en lukket garage. Politiet vurderede, at Hassan var den drivende kraft bag en af de største sager om narkosmugling i Danmark.

Lejlighed til fire mio. kr.
Ifølge politiet har El-Souki levet højt på narkokriminaliteten og købte bl.a. en lejlighed til fire mio kr. på Grønningen i København til sin søster. Han fik også råd til at købe Café Cleopatra i Rantzausgade på Nørrebro, som han drev sammen med sin lillebror.

Begge brødre har været sigtet for at besidde skydevåben.

I juli 2006 opstod et masseslagsmål mellem 30-40 indvandrere foran Cleopatra, der endte med en drive-by-shooting, da en rød bil passerede slagsmålet og skød 11 gange ind i flokken. Én mand blev ramt, men overlevede. Dengang gik spekulationerne på, at det var et opgør om narko-markedet.

I går var Hassan endnu på fri fod. Politiet ved ikke, om han stadig er her i landet eller måske allerede opholder sig i udlandet.

Hassan El-Souki bliver efterlyst internationalt i dag.

Artiklen er baseret på tidligere artikler om Hassan El-Souki samt oplysninger fra politiet og gamle kammerater i Esbjerg.