Bandidos lille gule fede mexicaner og Hells Angels dødningehoved har fået selskab af en Cobra slange, symbolet for en indvandrerbanden Black Cobra, der står bag organiseret narkohandel, berigelseskriminalitet og hensynsløs vold.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>På Nørrebro summer det af interne opgør. Hele den storkøbenhavnske underverden er ude i ét stort opgør om narkotikamarkedet.

Flere byer på Sjælland hærges af Black Cobra, der over hele landet har presset rockerne i bund. Hells Angels tør ikke tage en direkte konfrontation. Bandidos forsøger at samarbejde med indvandrerne om narkosalget.

»Black Cobra kan karakteriseres ved, at de er hensynsløse, voldelige, kyniske og overordentlig kriminelle. De står i opposition til alle: lokalbefolkningen, andre kriminelle grupperinger og rockergrupperne. Black Cobra er efter vores opfattelse så stærke, at de kan svinge taktstokken.

De får alle advarselslamper til at lyse. Derfor står Black Cobra ret højt på vores liste over kriminelle grupper, der skal bekæmpes,« siger chefkriminalinspektør Troels Ørting, Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenter.

Frygtet blandt venner og fjender
Indvandrerbander har været i gadebilledet i flere år. Men grupperet i Black Cobra har de opbygget et ry og en voldsaura, der blandt venner og fjender gør dem frygtede.

De prøver ikke alene at sætte sig på det kriminelle marked i konkurrence med deres egne, de går også i clinch med andre kriminelle miljøer som Bandidos og Hells Angels. I Storkøbenhavn truer kriminelle indvandrere Hells Angels illegale handel med hash. Et lukrativt marked, hvor der omsættes for 1,8 mia. kroner om året.

De kriminelle indvandrere har ifølge kriminalinspektør Ole Wagner, Københavns politi, også sat sig på import af brun rygeheroin, der kommer fra Balkan. På det seneste har indvandrerne massivt importeret bulgarske kvinder, der illegalt arbejder som ludere på massageklinikker.

»Der er ingen tvivl om, at rockerne er bange for anden g'erne. Rockerne forsøger at fastholde en del af markedet. De har ikke opgivet, og det er vanskeligt at vurdere udviklingen, men vi kan bestemt ikke udelukke et opgør,« siger Troels Ørting.

Ifølge kriminalinspektør Ole Wagner, Københavns politi, ulmer det voldsomt i København: »Hells Angels sad på en del af hashsalget i Pusherstreet. Der er kamp om markedet andre steder i byen. Både Hells Angels og Bandidos er voldsomt reduceret efter den massive indsats, vi har foretaget.

Ingen ved, hvad det her kan udvikle sig til. Men jeg tror ikke HA'erne tør tage en direkte konfrontation med indvandrerne,« siger Ole Wagner. Black Cobra er etableret med grupper i Kalundborg, Holbæk, Næstved, Ringsted, Ishøj og Hundige.

De er utrolig mobile. De har et bredt kontaktnet, og politiet vil ikke udelukke, at de samarbejder med kriminelle indvandrere i andre dele af landet. På det seneste er fire medlemmer af Black Cobra fængslet, sigtet for narkohandel, grove røverier mod pengetransporter og afpresning.

'Her regerer vi!*
»Black Cobra optræder visuelt med en Cobra på T-shirts og jakker. De optræder som en kriminel gruppe og efterlader et indtryk af, at her kommer vi, og her regerer vi. Det giver utryghed i befolkning.

Det kan vi ikke li' i Danmark. Derfor skal de bekæmpes,« fastslår Troels Ørting, der sammen med kriminalinspektør Kim Kliver overordnet leder efterforskningen mod Black Cobra.

»Vi forsøger med vores indsats at fokusere på kernemedlemmerne af Black Cobra. De værste, der er nået ud over kanten og uden for resocialiserings rækkevidde, dem sætter vi i fængsel. Der er kun én vej: konsekvent retshåndhævelse.

Det som man populært kalder nul-tolerance. Resten forsøger vi at stoppe mere pædagogisk, så de i stedet finder sammen med ikke-kriminelle inden for deres eget miljø, som bidrager til det danske samfund,« siger Troels Ørting.

Kernegruppen i Black Cobra er meget konstant. Internt er der ikke tvivl om, at man ved, hvem der bestemmer. Men modsat Bandidos og Hells Angels, så er Black Cobra opbygget med et usynligt hierarki. Der er hverken stjerner på skuldrene, præsident eller krigsministre.

Mange supportere klar
Black Cobra er omgivet af et stort supportermiljø, såkaldte wannabees, som møder op, når der skal kastes med brosten, når der er nogen der skal have bank, eller når der skal være rav i gaden.

Supportere tilkaldes via et sindrigt sms system. Det betyder, at rockerne fra Hells Angels og Bandidos tænker sig om mere end én gang, hvis der er optræk til en armlægningskonkurrence med Black Cobra.

»Efterforskningen mod det her miljø er ikke nemt. Der en »code of silence«, man sladrer hverken om hinanden eller andre. Det er nemmere at vinde i Lotto, end det er at få et vidne til at afgive forklaring.

Og da det er et knæsat princip i dansk ret, at vi skal komme med beviserne, betyder det ressourcemæssigt ét langt sejt træk, præcis som det var med rockerne. Men jeg kan garanterer, at vi når samme resultat,« siger Troels Ørting.

Via det Nationale Efterforskningsstøttecenter, NEC, i København er der indsat en gruppe efterforskere, som udelukkende følger Black Cobras kriminelle aktiviteter.

Grænseoverskridende
»Black Cobra begår narkotikakriminalitet på tværs af grænserne. De sælger hash, heroin, kokain, amfetamin og ecstacy. De driver hashklubber. 85-90 procent af det heroin der kommer ind i Danmark, kommer fra Balkan området og håndteres af grupper med tilknytning til etniske albanere.

De finder strukturer som passer ind i deres herkomst. De hjælper hinanden med at få narkoen ind i landet. De har et forhandlernetværk, og de bruger samme nationalitet eller familiemæssige baggrund,« siger Kim Kliver og tilføjer:

»Generelt viser den organiserede indvandrerkriminalitet, at det er ligegyldigt, om man kalder sig Black Cobra eller noget helt tredje. Det er forhærdede kriminelle, der stoler på hinanden. De er ekstremt voldelige, det fyger med trusler.

Pushere bliver kørt med knald hård hånd, de bliver afstraffet, hvis ikke pengene falder, og ofrene de kommer ikke til os, hvis de bliver afstraffet. Det tør de simpelthen ikke. Derfor må vi gøre flittig brug af vores fantasi.

Vi spiller på det helt store klaviatur, når vi skal bekæmpe dem. Vi kan jo ikke sidde og se til, at kriminaliteten vælter ind over landegrænsen. Vi er meget målrettet i efterforskningen og inddrager kolleger i udlandet.

Deres kriminelle aktiviteter vidner om en international forankring. I de seneste sager har vi taget folk i såvel belgiske som i tyske biler fyldt med narko, derfor angriber vi deres struktur fra alle sider.«

am@bt.dk