Lyt til artiklen

De herrer Nissen og Worm - alias Viggo Sommer og Uffe Rørbæk - udgiver deres klassiske juleløjer på DVD

Det kan være svært nok ikke at bryde fnisende sammen, når Canal Wild Card-værten Finn Nissen griber ens hånd og ryster den, mens han panisk stirrer på en med knaldhamrende opspilede øjne. Men når juleredaktør Regnar Worm, med strithår, gult overbid og sin uundværlige saks i hånden, kommer vaklende lige i hælene på ham - med halve og snublende sætninger væltende ud af munden - så er det næsten mere, end man kan bære.

Da B.T. i går mødte de to nattergale jyder, Viggo Sommer og Uffe Rørbæk, havde de for en kort bemærkning forladt deres respektive hjem i Århus forstaden Risskov (hvor de og trediemanden Carsten Knudsen bor inden for en radius af en halv kilometers penge) for at drage til hovedstaden. For at sige ord om en DVD med en perlerække/skråstreg/julecocktail af sidste års CWC-julekalender-programmer på TV2 og lidt andre blandede godter/skråstreg/lækkerier, som rammer butikkerne i næste uge.

Købetænder
Og da d'herrer først havde fået afmonteret falsk overskæg, strittende toupéer og overdimensionerede købetænder, så var vi faktisk i stand til at føre en helt almindelig samtale. Uden alt for mange kartoffel-woman food-processere og skjulte julekasser under sofaer.

Selvom de ikke ligefrem arbejder sammen til daglig, og heller ikke lige pt. har gang i nye Nattergale- eller CWC-projekter, så har Uffe og Viggo kontor på samme produktionsselskab. Hvor de sammen med tyve andre får en fornemmelse af at være på en rigtig arbejdsplads, selvom de sidder og pusler med hvert sit indkomstskabende rugbrødsarbejde (som dækker alt fra reklamefilm over musik til tekster). Men de håber begge to på, at chancen for nyt samarbejde byder sig.

Ingen panik
»Man kan hurtigt komme til at lyde som en gammel mand. Men for bare 10 år siden, så ville jeg nok have været meget mere panisk, hvis jeg ikke havde næste projekt lige om hjørnet. Og begynde at tænke hvordan-dælen-kommer-vi-videre. Men sådan har jeg det ikke mere.«

»Heller ikke her,« supplerer Uffe. »Det kommer, når det kommer. Sådan er det. Og ind imellem laver vi bare noget andet. Hvis man bare satte sig til at vente på at nogen skulle kontakte en, så ville tiden komme til at føles meget lang...«

Viggo og Uffe snakker lidt om, hvor meget de holder af at skabe mærkelige universer, befolket af ligeså mærkelige personer.

De er fulde af beundring over deres værdige efterfølgere i satire-kvalitetssporet; Drengene fra Angora. Og så synes de, at nutidens reality-TV med ansigtsløftninger og fedtsugninger for åben skærm langt overgår noget, som de nogensinde kunne have opfundet til et satire-program.

»Vi kunne aldrig have opfundet så ekstreme undertoner. Kilden er simpelt hen ved at være udbrændt,« sukker Uffe.

Inden vi forlader den nattergale duo, som skal med toget hjem til Århus, må vi dog lige høre, om de monstro får dele af lønnen for hulemands-reklamefilmene for Arla udbetalt i naturalier?

»Desværre ikke. Måske fordi det er friske varer. Men man kunne da overveje at foreslå et lille job for B&O,« griner Viggo. Men Uffe henrykt ryger videre ud af tangenten: »Eller Volvo. Og Mercedes. Eller...«