Snestormen i USA har kostet mindst 16 mennesker livet. Samtidig står 200.000 hjem og virksomheder fortsat uden strøm.

USA: Snestormen, der de seneste dage har raset i den sydlige og nordøstlige del af USA, er aftaget i styrke, efter den torsdag morgen lokal tid ramte delstaten New York, oplyser AP ifølge Nydailynews.com.

Mindst 16 mennesker har mistet livet som følge af det voldsomme uvejr. Blandt andet har væltede træer kostet to mennesker livet i Texas og Louisiana, mens der er meldt om flere døde i trafikulykker på vejene i Oklahoma og Arkansas. Yderligere står 200.000 hjem og virksomheder i Arkansas fortsat uden strøm.

Det tungeste snefald forventes at falde i det nordlige Pennsylvania, inden det passerer videre ind i Canada fredag, oplyser den nationale vejrtjenestes talsmand, David Roth, til AP ifølge Nydailynews.com. Flere meteorologer advarer dog om, at endnu en snestorm vil ramme landet i løbet af weekenden.

Ifølge CNN var mere end 2.000 flyvninger i hele landet aflyst onsdag og torsdag. Aflysningerne har dog endnu ikke påvirket danske flyvninger til USA, og ifølge Pernille Christel Andersen, kommunikationskonsulent i SAS, bliver danskerne heller ikke påvirket af uvejret fredag.

- Vi forventer at flyve som planmæssigt i morgen (fredag, red.). Vi følger selvfølgelig vejrsituationen, men indtil videre er der ingen meldinger om, at det ikke skulle være muligt både at lande og lette i USA, fortæller Pernille Christel Andersen til Berlingske Nyhedsbureau sent torsdag aften.

Byen Little Rock i Arkansas oplevede onsdag den største mængde af sne på en juledag i 86 år (22 centimeter), og i nabostaten Oklahoma var sneen skyld i, at 21 biler stødte sammen på en motorvej uden for Oklahoma City. Tirsdag blev 34 tornadoer desuden observeret i en række af de sydlige stater, og i Mississippi og i Alabama blev der erklæret undtagelsestilstand, efter stormen havde revet højspændingsledninger ned.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.