Rusland har fortsat jerngreb om gasleverancerne til Europa.

Senest halverede Gazprom gasleverancer til Europa via Nord Stream 1, hvor årsagen ifølge selskabet var vedligehold af en gasturbine. Noget, der fik priserne til at stige med over ti procent.

Den melding har skabt travlhed i EU, hvor medlemslandene tirsdag indgik en aftale om at reducere deres gasforbrug med 15 procent for at gøre sig mindre afhængige af Rusland.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) sagde efterfølgende, at aftalen vil være nok til at klare vinteren, selv hvis Rusland skulle lukke helt for gassen.

»Jo mere vi kan skære i vores gasforbrug nu, jo bedre er det for alle virksomheders og forbrugeres økonomi, da det er så dyrt,« lød det fra ministeren på et pressemøde.

Selvom vi opfordres til at spare på gassen, så er det langtfra sikkert, at det også betyder en mindre regning.

For desværre ser det ud til, at det ikke stopper på det niveau. Det skriver DR.

»Hvis man synes, at den sidste vinter var dyr, er udsigterne lige nu, at det kan blive 50 procent dyrere den kommende vinter. Så det er meget dystre meldinger, vi får lige nu,« siger Kristian Rune Poulsen, der er energianalytiker i Green Power Denmark, til DR.

Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, fortæller også, at man skal forvente en stigning i gaspriserne.

»Forbrugerne vil nok se, at gaspriserne stiger en lille smule og forbliver høje i et godt stykke tid endnu,« siger han og fortsætter:

»Det er ikke, fordi jeg forventer dramatiske prisstigninger på grund af det her, fordi vi allerede har set priserne stige meget, men det trækker i retning af højere gaspriser.«