Et flertal i det hollandske parlament har besluttet sig for at ophæve blasfemilovgivningen.

NEDERLANDENE: Siden 1930erne har det været forbudt for hollændere at fornærme religioners guddomme. Men blasfemilovgivningen har ikke været i brug i et halvt århundrede, og derfor har et flertal i parlamentet besluttet at afskaffe den. Det skriver BBC.

Selv om politikerne har vurderet, at loven ikke længere er relevant, så kan man fortsat straffes, hvis man ikke udviser respekt for politiet eller håner landets Dronning Beatrix.

I Nederlandene er ytringsfriheden en højt skattet rettighed, og ifølge BBCs korrespondent i Haag har emnet tidligere skabt stor debat. Det skete, efter en hollandsk domstol slog fast, at den højreekstremistiske politiker, Geert Wilders, som er udtalt modstander af islam, havde ret til at kritisere religionen. Det til trods for, at han trådte mange muslimer over tæerne med sine krænkende ytringer.

I 2008 forsøgte man sig også med at ophæve blasfemilovgivningen, men dengang besluttede koalitionsregeringen sig for at lade forbuddet forblive lov, sådan at partierne ved magten fortsat havde støtte fra et kristent politisk parti.

Nu er det dog afgjort, at loven ikke længere skal eksistere, og dermed kan hollænderne spotte Gud ustraffet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.