Lyt til artiklen

Ny facebook virus har ramt 600.000 konti.

Opdatering 16. december 2014: Denne artikel er fra 2011, men en lignende virus hærger i øjeblikket Facebook. Du kan læse mere om den nye virus her.

Hvis du modtaget en Facebook besked fra en af dine venner med ordlyden ’Hej jeg har lige photoshoppet et billede af dig’ så styr din nysgerrighed og lad være med at klikke på den.

Det er ikke en hilsen fra en god ven, men en ny virus, der lige nu spreder sig med lynets hast via Facebook.

Åbner du beskeden, bliver du ført til en side, med ‘photoshoppede’ billeder af ansigter på dyrekroppe. Imens du undrer dig, spammer den nyinstallerede apps dine facebookvenner via din chat.

Det amerikanske sikkerhedsfirma M86 oplyser, ifølge Huffington Post, at 88.000 mennesker - i timen - åbner  virussen, og dermed tillader den at sprede sig til venner og venners venner. I går lød vurderingen fra M86, at ikke mindre end 600.000 Facebookkonti er inficeret.

- Vi ved endnu ikke, hvad svindlernes mål er, skriver M86.

Der ligger angiveligt ikke en ondsindet virus på den side, man bliver ført ind på. Vurderingen lyder, at tricket muligvis har til formål, at få adgang til Facebook kontis chatfunktioner, der kan bruges til at udsende andre beskeder.

Hvis du er kommet til at åbne beskeden, lyder det det gode råd fra M86 straks at slette app’en.