Viktor Fischer i Superligaen. Det lyder som ønsketænkning, men det kan blive til virkelighed, hvis brikkerne falder på plads.

Det er ikke mange år siden, Viktor Fischer var et emne i nogle af Europas allerstørste klubber.  Men siden er det tidligere kæmpetalents aktie faldet drastisk.

Et uforløst ophold i engelske Middlesbrough er i denne sæson blevet afløst af en plads på bænken i den danskerglade Bundesliga-klub Mainz. Og det er ikke en holdbar situation for en spiller med store drømme og ambitioner om en billet til VM til sommer.

Fischer vil gå langt for at gøre sine hoser så grønne som muligt overfor landstræner Åge Hareide frem mod sommerens VM. Endda så langt som til et klubskifte bare seks måneder efter, han kom til Tyskland. Fischer skal have spilletid, og det får han lige nu ikke i Bundesligaen.

BTs kilder fortæller derfor, at Fischers agenter arbejder hårdt på at finde en ny klub til den 23-årige offensivspiller med det flabede smil og det lige så flabede spil. Muligvis på en lejeaftale for resten af sæsonen.

Den tidligere Ajax-stjernes rådgiver, Søren Lerby, erkender da også, at situationen i Mainz synes uholdbar.

»Der er juleferie lige om lidt, og så snakker vi om det hen over julen. Men VM har stor betydning, og spiller Viktor ikke i Mainz, skal der ske noget,« siger Lerby til BT.

Øverst i artiklen kan du se alle målene fra weekendens Premier League-runde

Men hvad skal der ske? Fischer skal til en klub, hvor spilletid synes noget nær garanteret, og det skaber visse begrænsninger for angriberens videre færd. Til gengæld åbner det for Superligaen - nærmere bestemt F.C. København.

BTs kilder fortæller, at FCK og Ståle Solbakken følger udviklingen tæt og meget vel kan tænkes at gå helhjertet efter at sikre sig Viktor Fischer til forårets afgørende kampe i Superligaen. Fischer kan dække pladser på venstre kant og i angrebet, og netop her kan FCK bruge hans kvaliteter. Det synes blot at være et spørgsmål om tid, inden Benjamin Verbic sælges til ukrainske Dynamo Kiev, og i frontlinjen er tålmodigheden med Andrija Pavlovic ikke så stor, som den har været. Det kan åbne døren for Fischer.

Her kan du se Viktor Fischer gøre god figur i en sjældent optræden for Middlesbrough:

I sommer spurgte Ståle Solbakken på Viktor Fischers lønniveau, men dengang lå landsholdsspilleren uden for FCKs økonomiske formåen. Solbakken har imidlertid ikke givet op på den kreative dribler – og interessen bobler fortsat i Parken.

»Vi snakkede aldrig med Fischer, men vi talte med hans agent. Vi talte med agenten om en anden spiller, som han tilbød, så talte vi lidt om nogle andre ting, og så kom vi ind på Fischer. Men det var ikke muligt,« sagde Ståle Solbakken til BT i september måned.

Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

Direkte adspurgt, om der lige nu er dialog med F.C. København om et januar-skifte tøver Søren Lerby et øjeblik, inden han siger:

»Ikke i øjeblikket«.

Alligevel kan det ifølge BTs oplysninger ende med at blive en af landets mest interessante spillere, der skal løse F.C. Københavns offensive kvaler på den anden side af nytår.  Men intet er vel at mærke på plads.