Det kan være svært at skelne mellem forelskelse, fascination og god, gammeldags liderlighed. En MRI-scanning kan nu hjælpe dig med at finde vej i kærligheds-junglen.

Kærlighed kan være en svær størrelse. Og hvordan ved man egentlig, om man er forelsket? Nu kan videnskaben give dig svaret.
Kinesiske forskere siger nemlig, at de ved hjælp af MRI-scanning har kortlagt hvilke forandringer, der sker i hjernen under forelskelse, skriver Videnskab.dk.

Forskernes første resultater er nu blevet publiceret, og ifølge forskerne kan det være starten på en ny måde at undersøge forelskelse på.

»Vores studie giver de første resultater, der viser forelskelsesrelaterede ændringer i processerne i hjernen. Så det kaster altså nyt lys over den romantiske kærligheds mekanismer,« siger Xiaochu Zhang, professor ved University of Science and Technology of China.

Læs mere på Videnskab.dk: Forelskelse er som kokain for hjernen

»Det ser ud til, at forelskelse har indflydelse på mange forskellige mekanismer i hjernen – for eksempel belønning, følelsesregulering, motivation og social erkendelse,« siger han.

I studiet har forskerne scannet hjernerne på 100 mænd og kvinder. Nogle af testpersonerne blev beskrevet som dybt forelskede, andre var lige kommet ud af et forhold, og den sidste gruppe var singler, som aldrig havde haft en kærlighedsromance.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Forelskelse får slik til at smage sødere

Så mange kalorier forbrænder du ved sex