En ni meter lang udriggerkano lavet af fem indfødte bådebyggere fra Papua Ny Guinea sejler i den første uge af august fra Århus til København.

Den eneste sejlende udriggerkano uden for Stillehavet stikker den 1. august kl. 12 ud fra Moesgård Strand syd for Århus på en tur til København.

Kanoen er lavet af fem indfødte bådebyggere fra Papua Ny Guinea i et samarbejde mellem Århus Universitet og Moesgård Museum. Nu skal fire antropologistuderende forsøge at sejle udriggerkanoen til København.

Besætningen vil under besøg i havne undervejs fortælle interesserede om bådens historie og om den enorme variation af både, der findes i verden, men også om de mange lighedspunkter, der er mellem bådebygning i Danmark og f.eks. Papua Ny Guinea.

Da det er den første langtur med udriggerkanoen, og man endnu ikke kender dens sejleegenskaber til fulde, så er det ikke sikkert, at båden når helt til København. Hvis båden og vejret arter sig, håber besætningen at kunne sejle fra Moesgård nord om Fyn og Sjælland og nå København søndag den 7. august for at blive del af arrangementet "Kulturhavn". /ritzau/