Finn Nørgaards fordomsfrie tilgang til omverden og hans iver for at vise andre veje end dem, der blev vist lørdag, da Krudttønden blev udsat for terror, gør skuddrabet endnu mere absurd for tidligere kollega Stine Bosse.

»Jeg blev meget forskrækket, og jeg vidste ikke med det samme, at det var Finn Nørgaard, der blev omtalt i forbindelse med skudangrebet på Krudttønden. Først da jeg så, at det var en filminstruktør, der havde lavet dokumentarfilm fra Caminoen, vidste jeg, at det var Finn. Det er helt absurd, at Finn skulle miste livet på den her måde. Han var netop én, der prøvede at gå andre veje og søge forståelse,« siger Stine Bosse til bt.dk.

Da Stine Bosse i 2009 gik ud på vandring på Caminoen i Nordspanien med fire unge utilpassede nydanskere for at lave dokumentarfilmen ”En anden vej”, var det i selskab med filminstruktøren Finn Nørgaard, som mistede livet under det tragiske skudangreb på Krudttønden i lørdags.

»Finn Nørgaard gjorde stort indtryk på mig, da vi samarbejdede om at lave ”En anden vej”. Det var en meget intensiv oplevelse. Han havde en utrolig ildhu og gik flere kilometer baglæns med et kamera over skulderen for at dokumentere de unges og min vandring på pilgrimsruten. Selvom vi havde hver vores indgang til dokumentarfilmen, så var Finn meget nysgerrig på mine idéer. Det kom der mange spændende og fortrolige snakke ud af,« fortæller Stine Bosse til bt.dk.

Stine Bosse -  bl.a. tidligere koncernchef i Tryg Forsikring - håber på, at man i samfundet og fra politisk hold vil vælge den rigtige vej for fremtiden:

»Vi skal ikke finde os i det frygtelige, der skete. Men vi må ikke automatreagere på de tragiske hændelser, men i stedet tænke os godt om. Kun hvis vi tør prøve at forstå baggrunden for, hvordan nogle bliver ekstreme og udøver den her slags handlinger, kan vi gøre en forskel,« siger Stine Bosse til bt.dk.