Morten Messerschmidt har vendt på en tallerken. Hans politiske karriere er i klemme og han truer nu Dagbladet B.T. med en retssag.

Morten Messerschmidt var for fuld til at kunne huske en pinlig episode i Tivoli, men et pres på hans politiske karriere har pludselig givet ham hukommelsen tilbage. Nu han husker han klart, at han IKKE sang en nazi-sang.

I dag nægter han nemlig de nazistiske provokationer. Og vil nu han lægge sag an mod B.T. for injurier, og er pludselig overrasket over sagen.

- Jeg er rystet og rasende over, at avisen over flere sider, herunder på forsiden og i lederen, uden antydning af dokumentation skriver, at jeg har sunget nazisange og hyldet Hitler. Det har jeg ikke, og avisen skal senest i morgen lørdag dementere og beklage påstandene. I modsat fald lægger jeg sag an mod avisen for bagvaskelse og injurier, skriver Morten Messerschmidt nu i en pressemeddelse.

Hvad der har hjulpet Morten Messerschmidts hukommelse er uvist.

Men Dagbladet B.T. fastholder historien og fremlægger båndudskriften af samtalen med Morten Messerschmidt, præcis som den fandt sted i går eftermiddag omkring kl. 17.

Derudover fastholder kilder historien, som den fremstår i fredagens udgave af B.T.

Kilderne er desuden klar til at møde op i retten, hvis Morten Messerschmidt stævner.

- Når vi på B.T. bliver kritiseret for en historie, går vi naturligvis tilbage og tjekker research og forløb en ekstra gang. Og i denne sag kan jeg kun sige, at vi står 100 procent bag vores historie, siger chefredaktør på B.T. Tina Christel Kristensen.

- Vi har desuden en række kilder, der tilkendegiver, at de står bag os, hvis det skulle komme til en retsag. Så det vil vi i givet fald tage med stor sindsro, tilføjer hun.

Båndet interview med Morten Messerschimidt torsdag d. 26. april
Af hensyn til B.T.s andre kilder på sagen, er der redigeret nogle sætninger ud af samtalen. De har ingen relevans for betydningen:

Jacob: B.T. det er Jacob.

Morten: Ja, hej, det er Morten Messerschmidt.

Jacob: Ja, hej. Har du fået mailen?

Morten: Ja, jeg har lige fået den. De citater, du bringer, er selvfølgelig udemærket. Men jeg ville være glad, hvis du kunne få med, at jeg beklager hændelsen eller sådan noget.

Jacob: Det skriver jeg faktisk oven over dit citat: Jeg skriver faktisk: Og det beklager Morten Messerschmidt: 'Det var ikke for at støde nogen'. Og så kommer det selvfølgelig også efter citatet', Siger han undskyldende.

Morten: Fordi jeg kan ikke engang i ædru tilstand komme i tanke om nogle videre tyske sange, jeg kender...ikk øh

Morten: Den eneste jeg sådan set kan fuld ud, det er 'Oede ein de freuden' af Beethoven. Jeg kan en masse tyske viser...Jeg kan huske, at Torben og jeg havde en stor politisk diskussion, hvor han endte med at anklage mig for at være højre-ekstremist eller et eller andet. Og det er vel i den sammenhæng, at det er kommet. Så... Hvor meget gør du ud af det?

Jacob: Altså, hvor meget gør jeg ud af det...Altså jeg har skrevet citater fra deltagerne, og så har jeg skrevet citater fra dig. Det er ikke en speciel lang historie...

Morten: Det er jo fandme min politiske karriere, det kommer an på, altså. Hvis du udstiller mig til at være nazist.

Jacob: Nå, ja, men det er jo ikke...Det udstiller dig vel ikke mere til at være nazist end at du....Du siger jo selv, at det er fordi, du var fuld. Det er jo klart i hele artiklen, at ja, du kom til at synge en enkelt nazistisk sang, men at du beklager det, og at det absolut ikke var noget, du mente.

Morten: Ja.

Jacob: Så man kan sige, at det forhåbentlig ikke er noget...

Morten: Nej, nej, det er rigtigt.

Jacob: Det var jo noget andet, hvis du sagde, ja, det mener jeg faktisk. Jøderne...

Morten: Ja, det er jeg helt med på. Men det er ikke noget, du rydder forsiden for så?

Jacob: Altså, det ved jeg ikke. Det ved jeg faktisk ikke, Morten.

Morten: Ok, ok.

Jacob: Det er jo ikke mig, der bestemmer det. Jeg skriver jo bare.

Morten: Ja, ja, det er klart. Det var da irriterende at du ikke kunne. Men hvis han ikke vil afsløre sin identitet.

Jacob: Lige ham vil ikke – de andre vil gerne.

Morten: Godt, men i hvert fald. Det der med, at jeg beklager hændelsen, det er meget vigtigt for mig. Men ellers er de citater, du har lavet udemærkede........Men altså, vi var jo allesammen skidefulde

Jacob: Nå, ja, nogle siger også, at den fest er helt gakgak. Og man må nærmest bæres ud.

Morten: Ja, ja, sådan var det sidste år.

Jacob: Du var ikke den eneste, der var fuld.

Morten: Nej, det tror jeg bestemt ikke. Men det var selvfølgelig upassende, og jeg beklager det.

Jacob: Det har jeg fuldt ud med.

Morten: Det er godt. Du skal have tak for din...eller...tak...sådan

Jacob: Og tak skal du have Morten.

Morten: Tak

Jacob: Tak...