Politidirektør Hanne Bech Hansen modtog et dyrt halssmykke som tak for at have været gudmor for et af rederiets skibe. Smykket sendte hun kort efter retur til Mærsk.

Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen blev i 1999 sammen med sin mand og søn inviteret til Singapore af Mærsk for at være gudmor for et af rederiets skibe.

Som tak for at navngive skibet modtog Hanne Bech Hansen en dyr halskæde. Men kort efter hun var vendt hjem til Danmark igen, fortrød hun, at hun havde taget imod gaven, som hun derfor sendte retur.

- I første omgang tænkte jeg slet ikke over smykket. Men efter lidt offentligt debat om, hvorvidt en politidirektør overhovedet kunne deltage i sådan en tur hos et rederi, valgte jeg selv at sende smykket retur. Også selv om smykket slet ikke blev nævnt dengang. Men man kunne jo forestille sig, at vi en dag måtte rejse en sag mod Mærsk, siger Hanne Bech Hansen, der går på pension som politidirektør i København 1. juli.

Bekendelsen kommer efter, at B.T. lørdag kunne afsløre, at den radikale Marianne Jelved som vicestatsminister modtog et Rolex Yacht Master guldur af Mærsk for at være gudmor til et containerskib.

Lignende dyre gaver er givet af rederiet til de tidligere statsministerfruer Lone Dybkjær og Anne-Mette Rasmussen, der er gift med henholdsvis Poul Nyrup Rasmussne og Anders Fogh Rasmussen.

Hanne Bech Hansen døbte dog Mærsk-skibet på et rederi i Singapore, hvor Mærsk samtidig betalte rejsen og opholdet for både hende, hendes mand og søn.

- Så ud over at sende smykket retur, så kontaktede jeg Skat for at høre om rejsen og opholdet skulle beskattes. De svarede så, at jeg og min mands tur var skattefrie, men at min søn skulle betale skat af sin tur, siger Hanne Bech Hansen.

- Og hvis jeg nu skal være helt ærlig, så fik jeg endnu en gave, som jeg ikke har opgivet. Jeg fik den saks, som jeg klippede snoren til skibet over med med en indgraveret tekst. Saksen ligger her på mit skrivebord - og den gave er jeg næsten endnu mere glad for end smykket, siger Hanne Bech Hansen.