Anette Sørensen Habel blev i 1997 kendt som den danske kvinde, der lod sin barnevogn stå på gaden i New York. Og blev anholdt for det. Selv sad hun på den anden side af caféruden og kunne kigge ud på barnevognen, men alligevel tog politiet datteren, og Anette Sørensen Habel blev anklaget for vanrøgt.

135 millioner kroner sagsøgte hun byen New York for, da hun blev løsladt efter to døgn. Hun fik dog ikke medhold, og i dommen blev det slået fast, at politiet havde handlet korrekt, da de anholdt Anette Sørensen Habel og fjernede hendes datter.

Byen blev samtidig pålagt en bøde på 465.000 kroner, fordi politiet ikke havde informeret om, at Anette Sørensen Habel kunne kontakte det danske generalkonsulat. Bøden blev anket, og byen New York fik medhold.

Nul kroner fik danskeren altså ud af at være frihedsberøvet i to døgn.

- I virkeligheden rejste jeg erstatningssag i håb om at få den undskyldning, som jeg sådan havde brug for, og for at få oprejsning. Men den oprejsning måtte jeg altså finde i mig selv, fortalte Anette Sørensen Habel i et interview til magasinet Søndag i 2013.

Erstatningssag kommer

Torsdag blev pædofilisigtelserne mod 23-årige Malthe Thomsen frafaldet. Han var under anklage for at krænke 13 børn i den børnehave i New York, hvor han arbejdede. Han har ikke siden juni måned kunnet forlade New York, fordi han først var fængslet og siden bar fodlænke. I fredagens BT udtalte familiens advokat: ’Vi skal helt sikkert i gang med en erstatningssag nu.’

Spørgsmålet er så, om Malthe Thomsen render ind i samme problem som Anette Sørensen Habel.

BT har haft kontakt til Anette Sørensen Habel, men hun ønsker ikke at stille op til interview om sagen.