Man kan så let komme galt af sted på de sociale medier. Man kan træde nogen over tæerne eller selv blive trådt på – for på de sociale medier er barren for krænkelser altid sat lavt.

Det må Annette Heick sande efter en weekend, hvor hun repostede et opslag, der opfordrede til større robusthed mod shitstorme, og selv endte i en.

Er du forvirret? Hold fast, så tager vi den fra en ende af.

Lørdag bragte Berlingske en kommentar fra avisens arkitekturredaktør, Holger Dahl, der for et øjeblik havde forladt sit faste ressortområde, for at begræde krænkelsesparatheden i samfundet.

Annette Heick lagde et opslag op om at modstå shitstorme og ende i en. Foto Linda Kastrup.
Annette Heick lagde et opslag op om at modstå shitstorme og ende i en. Foto Linda Kastrup. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

»Jeg er træt af tidens tendens til dagligt massehysteri over et eller andet,« skrev han.

Men henvisning til isen Kæmpe Eskimo, mexicanerfest og sangen 'Den danske sang er en ung blond pige' refererede han til tre sager, der de seneste år har fået krænkelsesparate danskere op af stolene – og firmaer og skoler til at love navneændring, forbedring og give undskyldninger.

Det var ikke så meget dem, der starter shitstorme, som dem, der reagerer på dem, som Holger Dahl ville i kontakt med.

»Jeg drømmer om en skoleleder/rektor/direktør/chef, der tør genintroducere det gode gamle ord 'vissevasse', og som tør bruge det næste gang, de usynlige, ansvarsfrie, digitale horder rejser sig til forargelsesorkan,« skrev han.

Det budskab blev Annette Heick så begejstret for, at hun lagde artiklen på Instagram og skrev:

'Lad os få noget mere »vissevasse« i 2022.'

Men den kommentar bragte ironisk nok hende i en form for shitstorm.

For flere af hendes følgere læste aldrig Holger Dahls artikel, men tog opslaget som en opfordring til at føle sig – corona-krænkede:

Som en bruger skrev:

'Pas på med sådan en udtalelse, Annette. Det kan være din far eller mor, der pludselig ligger der, og så siger du nok ikke vissevasse eller pyt – eller gør du?'

En anden kommenterede:

'Så kan vi, som er sårbare, bare stadigvæk holde os inden døre?'

Mens en tredje kvitterede med følgende:

'Det, du gør her, er i min optik lige så slemt som at opfordre til at begå mord … Fordi du har ondt i tegnebogen på grund af nedlukningerne, er det IKKE okay at sige, at vi skal være ligeglade med, om andre dør af corona …'

Kort sagt: Annette Heick endte i en shitstorm, og på sin Instagram-profil måtte hun derfor forklare den sammenhæng, flere følgere tilsyneladende havde misforstået.

'Efter dette opslag har jeg modtaget et hav af svinere for negligering af corona. Den pågældende artikel handlede PÅ INGEN MÅDE om corona eller sygdom. Den handlede sjovt nok om shitstorme på sociale medier,' skrev Annette Heick og afsluttede:

'Til jer idioter, der ikke engang gider sætte jer ind i stoffet, før I skyder med skarpt: Vær venlige at forlade min Instastue, så vi andre kan føre en samtale inden for skiven. Tak.'

Da B.T. kontakter hende for en kommentar til miseren, siger hun – måske meget passende for situationen:

»Det er nu, jeg skal nøjes med at sige 'vissevasse'.«

Andre læser også