Turboweekend, Skanderborg, Bøgescenen fredag kl. 16.00, fem ud af seks stjerner.

Et af de absolut største danske bands for tiden Turboweekend kom til bøgeskoven ved Skanderborg i en noget medtaget tilstand.

Hele 50 pct. af gruppen havde nemlig deres arm i en slynge. Hvilket gjorde, at det i bogstaveligste forstand var et noget a(r)mputeret band, der indtog Bøgescenen.

For overhoved at kunne klare at spille koncerten, var to personer uden for bandet hevet ind, for at udfylde pladserne som bas og tromme. Et par instrumenter der er notorisk svære at spille med kun en ledig arm.

Bassist Morten Køie og trommeslager Martin Øhlers Petersen var dog på scenen, men i form af backup-vokal og tamburin. Begge fyldte da heldigvis rimelig godt med deres høje humør og hjalp til den gode koncertoplevelse.

For det var lige netop, hvad koncerten, med det i dagens tilfælde, seks mands store band, var. En ganske fremragende omgang rock-musik.

Det hele begyndte med et af gruppens store hits ’After Hours’, der hurtigt blev fulgt op af en af denne sommers helt store radiohit og ørehænger ’On My Side’.

Den kombo satte med det samme skub i de mange mennesker foran bøgescenerne, hvor der blev skrålet med på de lækre numre.

Det hele var på trods af skader en energisk omgang. Og specielt forsanger Silas Bjerregaard var over det hele på scenen. Han hoppede, dansede og på bedste ninja-manér sparkede og slog huller i luften på scenen.

Det smittede naturligvis. Og det varede ikke længe før de fremmødte festival-gængere også hoppede op og ned på deres bænke. Sikke en fryd.

Hopperiet kulminerede under nummeret ’Holiday’, hvor solen i bedste ferie stil også valgte at deltage i festen. Den landede nemlig sine stråler midt på scenen, hvor den flere gange blændede medlemmerne af bandet.

Selvom der var mere end en brækket arm på Bøgescenen, så var koncerten heldigvis ikke spillet sådan. Og de to back-up musikere gjorde et fint og tilbagetrukket stykke arbejde, så Skanderborg ikke gik glip af en rigtig god Turboweekend-koncert.

Danmarks pt. bedste band leverede i den grad varen. Og tænk bare, hvad det kan blive til, når alle mand er klar.

Koncerten blev dejlig symbolsk afsluttet med hittet ’Trouble Is’. Men problemerne blev aldrig så store, at de ikke kunne overkommes. Rigtig fed koncert!