Veneto ved Gardasøen i Norditalien er især kendt for sine amarone-vine – kraftige vine, som er meget populære blandt danskerne.

Når amarone-vinene er så kraftige og ofte sødmefulde, skyldes det, at druerne efter høst ligger til tørre i flere måneder, til de næsten er rosiner. Nektaren fra de tørrede druer gør, sammen med vinens lille bittersmag, at amarone er kraftige og velegnede til krydret mad, f.eks. fra grillen.

Synes man, at amarone er for kraftig eller for kostbar, er dens ’lillebror’, ripasso, et glimrende alternativ. Ripasso er fremstillet af ny valpollicella-vin, gæret på drueresterne fra amarone-fremstillingen. Ripasso vine er derfor knapt så kraftige, men ofte saftige og frugtige i smagen.

Veneto-vinene bør serveres lidt kølige, ved 16 grader. Og lad dem gerne få luft en halv time på karaffel.

I denne BT PLUS-pakke får du:

- Ugens vinanmeldelse af Tim Vollerslev af 7 vine, inklusiv ugens sølv- og guldvinder

Med et abonnement på B.T. Plus får du adgang til alle indhold om vin og mad, samt meget mere for kun 29 kroner om måneden. Bl.a.:

-

-

-



Veneto ved Gardasøen i Norditalien er især kendt for sine amarone-vine – kraftige vine, som er meget populære blandt danskerne.

Når amarone-vinene er så kraftige og ofte sødmefulde, skyldes det, at druerne efter høst ligger til tørre i flere måneder, til de næsten er rosiner. Nektaren fra de tørrede druer gør, sammen med vinens lille bittersmag, at amarone er kraftige og velegnede til krydret mad, f.eks. fra grillen.

Synes man, at amarone er for kraftig eller for kostbar, er dens ’lillebror’, ripasso, et glimrende alternativ. Ripasso er fremstillet af ny valpollicella-vin, gæret på drueresterne fra amarone-fremstillingen. Ripasso vine er derfor knapt så kraftige, men ofte saftige og frugtige i smagen.

Veneto-vinene bør serveres lidt kølige, ved 16 grader. Og lad dem gerne få luft en halv time på karaffel.

-

Fik du læst