Kevin Magnussen blev endnu en gang slået ud i første kvalifikationsrunde, den såkaldte Q1, da startplaceringerne til Emilia Romagna Grand Prix lørdag eftermiddag blev afgjort på Imola-banen.

Den danske Haas-kører kvalificerede sig på 17.-pladsen; 2/100 sekund langsommere end sin teamkammerat Romain Grosjean på 16.-pladsen. Med lørdagens resultat indtager Grosjean for første gang siden sæsonpremieren nu føringen i Haas-teamets interne kvalifikationsduel.

På sin sidste omgang røg Magnussen kortvarigt af banen i sidste sving på grund af en oversatsning.

»Det var ikke super,« sagde Magnussen om kvalifikationen.

»Jeg kom ind i masse trafik og fik også problemer med min gearkasse, der kostede tid. Det var frustrerende, for der manglede ikke ret meget for at komme videre til Q2. Men alt i alt ser vi ud til at være en lille smule mere konkurrencedygtige end i de seneste løb, og der var i hvert fald en chance for at komme igennem til Q2 i dag,« fortsatte han.

Fra 17.-pladsen er der lang vej til VM-point; specielt på en bane som Imola, hvor det er omtrent umuligt at overhale.

»Banen er meget smal, så det bliver et løb fuld af udfordringer. Det er faktisk en svær bane – men den er også sjov,« sagde Magnussen om Imola, der ikke har været brugt til Formel 1 siden 2006.

På grund af det komprimerede program i Formel 1-VM 2020, hvor de første 10 løb blev aflyst på grund af coronapandemien, afvikles Emilia Romagna Grand Prix over kun to dage. Uden de to fredagstræninger er det sværere end normalt at justere bilerne optimalt til løbet.

»Vi har de samme data, som i en normal grandprix-weekend – ikke så mange data, men samme type som altid,« siger Magnussen.

»Der er ikke så meget at sige til det – jeg starter fra 17.-pladsen, og så må jeg bare få det bedste ud af det. Jeg har endnu ikke kikket på vores løbsdata, så det er svært at sige ret meget om chancerne i morgen.«

Mercedes fortsætter deres totale dominans af Formel 1-VM 2020, og denne gang slog Valtteri Bottas sin teamkammerat Lewis Hamilton i kampen om pole position.

»Valtteri gjorde det bare godt,« erkendte Hamilton.

»Men jeg er bange for, at det bliver et kedeligt løb. Man kan måske overhale på langsiden, men den er meget smal – og så snart man kommer igennem første sving, er der ikke meget at gøre – så er der ikke flere steder at overhale.«

Emilia Romagna Grand Prix starter søndag klokken 13.10.