Det VAR ham, der slog dem ihjel, og han handlede ikke alene. Han havde en hjælper.

Sådan lyder den opsigtsvækkende påstand i en ny dokumentarserie om O. J. Simpson og mordene på hans kone, Nicole Brown, og hendes elsker, Ron Goldman.

Næste år er det 25 år siden, at den tidligere NFL-spillers ekskone og hendes kæreste blev fundet brutalt stukket ned foran Nicole Browns hjem i Los Angeles.

I den anledning vælter det frem med nye bøger, film og tv-serier om den spektakulære sag.

O. J. Simpson fotograferet under retssagen tilbage i december 1994.
O. J. Simpson fotograferet under retssagen tilbage i december 1994. Foto: POOL
Vis mere

O. J. Simpson klarede som bekendt frisag, selv om der var flere klare indicier på, at han var gerningsmanden.

I rækken af nyskabelser om de bestialske drab skiller en serie skabt af Simpsons tidligere manager og ven Norman Pardo sig ud.

Han har været været fire år om at lave serien i samarbejde med producer Dyan Howard og hævder altså, at Simpson udførte drabene sammen med mindst én anden person.

»For første gang vil den mest grundige undersøgelse af de mord, som der nogensinde er blevet foretaget, blive delt med Amerika,« siger instruktøren til Page Six.

O. J. Simpson fotograferet i retten tilbage i 2013. I 1995 blev han frikendt for anklagerne om drab på sin eks-kone og hendes kæreste, men nogle år senere sad han igen på anklage bænken. Denne gang tiltalt for væbnet røveri. 
O. J. Simpson fotograferet i retten tilbage i 2013. I 1995 blev han frikendt for anklagerne om drab på sin eks-kone og hendes kæreste, men nogle år senere sad han igen på anklage bænken. Denne gang tiltalt for væbnet røveri.  Foto: POOL
Vis mere

Han hævder, at han har mere end 70 timers videooptagelser med Simpson, som ingen endnu har set.

»Vi har samlet et hold af internationalt anerkendte efterforskere, eksperter og advokater,« fortæller han og tilføjer sin overraskende pointe:

»Og de mener, at de ikke bare kan bevise, at Simpson var involveret i deres dødsfald - men for første gang kan de afsløre, at han havde mindst en medskyldig.«

Simpson blev først kendt som amerikansk fodboldspiller og har siden optrådt i flere film.

Foto: VINCE BUCCI
Vis mere