Mira Wanting har sat sig mange dybe spor i de 34 år, hun nåede at leve. Superlativerne står i kø, når hendes venner og bekendte skal sætte ord på mennesket Mira Wanting. Sød, rar og altid smilende er ord, der går igen og igen.

Skuespilleren Julie Ølgaard har kendt Mira Wanting i mange år. De to var rigtig gode veninder. Derfor er dødsfaldet også noget, der berører hende meget dybt.

- Jeg elskede hende meget højt. Men jeg vil faktisk ikke rigtig tale om det, det vil ikke være rigtigt, sagde hun tydeligt mærket af situationen, da BT talte med hende fredag aften.

Sangeren Saseline Sørensen har også vidst i nogen tid, at Wanting var uhelbredelig syg af livmoderhalskræft. Hun håber, at Miras forfærdelige skæbne kan få andre kvinder til at få den vaccine (HPV), man kan få mod livmoderhalskræft.

Mira Wanting Split

Lev livet

- Jeg vil gerne opfordre alle, til at få en HPV-vaccine. Den er gratis for alle under 27 år. Er man over 27 år koster den 4000 kr. Men de penge er jo godt givet ud, hvis man dermed slipper for den frygtelige sygdom, siger hun.

Hun bliver bakket op af tidligere nøgenmodel, Kira Eggers, der på det sociale medie, Facebook, direkte opfordrer Folketinget til at sikre, at alle kvinder får muligheden for at få vaccinen. Gratis, vel at mærke.

'Tænk hvor mange liv (mødre & døtre) der kunne reddes hvis regeringen gav alle HPV vaccinen gratis, der kan have gavn af den. Det burde da være en menneskeret', skriver hun.

For Charlotte Bircow, der selv har haft kræften helt inden på livet - men siden er erklæret rask - gør det ekstra ondt at høre om dødsfaldet.

- Det er så forfærdeligt. Gid kræften fik kræft og døde, siger hun.

Hos skuespillerkollegaen Laura Drasbæk, er det især Miras to døtre, Filippa på to et halvt og Alberta på 13 år, der er i tankerne.

- Det er jo simpelthen så rystende. Ikke mindst for de to piger, der ikke længere har deres mor. Ganske forfærdeligt, siger hun.

- Men når det er sagt, så synes jeg også, at det handler om ikke at tænke for meget på, at det kan ske (at man kan få kræft, red). Vi skal være til stede i livet og ikke tænke på døden.

Journalisten Elisa Lykke har kendt Mia Wanting i mange år qua sit arbejde som tv-caster. Hun er også meget berørt af dødsfaldet.

- Det er simpelthen så hjerteskærende ulykkeligt og dybfølt uretfærdigt. Hun vil virkelig blive savnet, sagde hun, da BT talte med hende fredag aften.

Mira Wanting, der døde den 22. december, blev bisat i går, fredag, fra Søndre Kapel ved Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København. Hun blev 34 år og efterlader sig to piger. Fillipa på to et halvt og Alberte på 13 år.