Det var en storsmilende George Clooney, der i højt humør mødte B.T. og resten af verdenspressen, da han på et luksushotel i Los Angeles fortalte om sin kommende tv-serie, 'Catch-22'. En serie, han både spiller med i, instruerer og producerer.

Men tonen fik en mere alvorlig klang, da verdensstjernen blev spurgt om, det er sandt, han skal være gudfar for det barn, prins Harry og hertuginde Meghan Markle venter om et par måneder.

Rygterne om George Clooneys rolle som gudfar har nemlig skabt overskrifter i månedsvis, forårsaget af det royale pars tætte venskab med Clooney og hans kone Amal.

»Nej, men jeg vil gerne sige noget om det her,« lød det fra den 57-årige George Clooney, der refererede til det brev, Meghan Markle efter sigende sendte til sin far, Thomas Markle, kort efter, hun sidste forår blev gift med prins Harry.

Amal Clooney og George Clooney var blandt gæsterne til prins Harry og hertuginde Meghans bryllup i maj måned.
Amal Clooney og George Clooney var blandt gæsterne til prins Harry og hertuginde Meghans bryllup i maj måned. Foto: Gareth Fuller
Vis mere

Thomas Markle har netop offentliggjort store dele af brevet i den britiske presse som modtræk til de uoverensstemmelser, han ikke lægger skjul på, han har med datteren.

I det fem sider lange, håndskrevne brev kan man blandt andet læse, hvordan Meghan Markle trygler sin far om at lade være med at hænge hende ud i pressen, og hun skriver også, at han har knust hendes hjerte.

»Man tager et brev fra en datter til en far og offentliggør det.«

»Det er en hårdhændet behandling. Jeg synes, det er uansvarligt,« siger Clooney tydeligt oprevet.

»Det er en kvinde, der er i syvende måned, og hun bliver jagtet og dæmoniseret på samme måde som Diana. Det er samme historie om igen, og vi har allerede set, hvordan det ender.«

»Jeg kan ikke sætte ord på, hvor frustrerende det er at opleve,« lyder det fra Clooney, inden han igen fastslår, at han ikke skal være gudfar for den kommende, royale baby.

»Nej, nej, jeg er far til et sæt tvillinger. Jeg har shit nok,« joker han og er igen storsmilende.

»Bogstavelig talt shit nok.«

Det er ikke første gang, George Clooney understreger sit anstrengte forhold til den mere kulørte del af pressen.

Således kritiserede han i højlydte vendinger den engelske avis Daily Mail, efter at avisen i 2014 skrev en historie om, hvordan Amal Clooneys mor af religiøse årsager ikke var begejstret for datterens og Hollywood-skuespillerens forestående ægteskab.

Avisen beklagede efterfølgende den usande historie, men George Clooney nægtede at tage imod undskyldningen, og da et fransk magasin et par år efter med telelinser sneg sig til at tage billeder af Clooney og Amals nyfødte tvillinger, reagerede han også prompte med truslen om sagsanlæg.

Tv-serien 'Catch-22' har premiere til maj på C More.