Lyt til artiklen

»Jeg havde ikke ondt af Alphabeat. Jeg kan rigtig godt lide dem, og i starten var det et kapløb – men så var der en tydelig vinder lige pludselig,« siger Malte Ebert med et smil.

Sangeren føler ikke, han ødelagde det for Alphabeat, da hans uofficielle EM-sang 'Helt sikkert' strøg til tops på hitlisterne og blev et kæmpehit i tv og på stadion, mens den officielle og EBU-støttede 'Danmarks dynamite' nærmest forsvandt i glemslen.

»Jeg udgav bare en sang, som folk lyttede mere til,« siger han i B.T.s podcast 'Helt væk'.

Men faktisk kunne 'Helt sikkert' meget vel have været den officielle EM-sang. I hvert fald skrev Malte 'Gulddreng' Ebert den med det formål og sendte den ind.

Malte Ebert spillede showkamp med blandt andre kronprins Frederik i forbindelse med årets EM.
Malte Ebert spillede showkamp med blandt andre kronprins Frederik i forbindelse med årets EM. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Men den blev ikke valgt, for der var en bedre. Mente de,« smiler han.

At Alphabeat vandt den hemmelige konkurrence, gav dog kun Malte Ebert blod på tanden til at få sangen ud over rampen. Så han kontaktede Viaplay, der sammen med DR havde rettighederne til at vise årets EM-kampe, og spurgte, om deres profilerede værter var klar på at lege med.

Det var de. Og på den måde sikrede 'Gulddreng' sig både skærmtid som gæst i Viaplays optaktsprogrammer og en aftale med Michael Laudrup om, at fodboldlegenden optrådte i hans musikvideo.

»Det var en alliance, der gav mening. Jeg kunne få dem med, og jeg kunne være en del af deres sendeflade.«

Alphabeat stod for den officielle EM-sang.
Alphabeat stod for den officielle EM-sang. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Til december næste år skal de danske fodboldherrer igen på grønsværen, når der er VM i Qatar. Og her vil Malte Ebert da ikke afvise, at han igen byder ind med en sang.

Alternativt skal der ikke meget redigering til, før det gode gamle omkvæd 'Jeg kan mærke, Danmark vinder EM' kan passe ind i VM-sammenhæng.

»Nu må vi se. Det vil jeg ikke løfte sløret for,« siger sangeren hemmelighedsfuldt.

Da Alphabet udgav 'Danmarks dynamite' i juni, gik der kun to dage, før Gulddreng udgav sit eget bud og løb med opmærksomheden.

I den forbindelse udtalte forsanger i Alphabeat Stine Bramsen til B.T.:

»Det er jo fint, at der er mange, der har lyst til at støtte op om stemningen. Det er de jo velkomne til.«