Når Brøndby IF-spillerne møder i denne uge ind til første vintertræning, skal de spejde langt efter Johan Larsson.

Den svenske højreback har endnu ikke skrevet under på en ny aftale med klubben, selvom det var ventet, at det lå lige til højrebenet at lukke forhandlingerne.

Lige nu er Larsson og fodbolddirektør i Brøndby IF Carsten V. Jensen dog et stykke fra hinanden i forhandlingerne om afgørende vilkår i kontrakten.

Den rutinerede svensker er ikke billig, men har i dette efterår omvendt heller ikke levet op til sit tidligere høje niveau, hvilket har spillet ind.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Johan Larsson står derfor i øjeblikket uden kontrakt, efter at hans aftale med Brøndby, som gjaldt hele efterårssæsonen, løb ud ved årsskiftet.

Derfor kan han ikke træne med, når Niels Frederiksen og trænerteamet åbner vinteropstarten på onsdag med individuelle tests, hvorefter første rigtige træning er på torsdag.

Den 29-årige svensker spillede kun knap 600 minutter fordelt over ni kampe i efteråret, hvor han i flere kampe var langt fra det niveau, der gjorde ham til en profil og anfører i hans første ophold i vestegnsklubben.

Johan Larsson spillede i den gule trøje fra januar 2015 og fem år frem, inden han i januar 2019 skiftede til franske Guingamp.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Det ophold blev dog lidt af et mareridt for den tidligere svenske landsholdsspiller, som stort set ingen spilletid fik, så han blev løst af sin kontrakt i sommer.

I slutningen af transfervinduet i august tilbød Brøndby en halvårig kontrakt til Larsson, som slog til. Som B.T. forstår det, har det hele tiden været planen, at en ny aftale skulle laves her til januar, så Larsson kunne fortsætte i klubben.

Men nu er der altså et par knaster, der skal files ned i forhandlingerne, før parterne kan skrive under.

Træner Niels Frederiksen råder over to andre højrebacker i truppen: Jens Martin Gammelby, som er ude i kulden og rygtes væk fra klubben, og Kevin Mensah.