Den tidligere danske landsholdsspiller Flemming Nielsen er død. Det skriver hans søn Carsten Nielsen på Facebook.

»Vores far er ikke længere iblandt os. Det er med stor sorg at jeg må meddele, at klokken 02.42 fredag den 16. november sov vores far stille ind efter kort tids sygdom. Æret være hans minde,« skriver Carsten Nielsen.

Flemming Nielsen var en legende i dansk landsholdfodbold og var med på det stærke danske OL-landshold, der vandt sølv i Rom i 1960, og blev hele Danmarks fodbold-darlings.

Her spillede han sammen med andre af datidens store stjerner som Harald Nielsen og Tommy Troelsen.

Flemming Nielsen blev 84 år, og han døde fredag morgen efter kort tids kræftsygdom. Han bliver hyldet i Italien, hvor han gjorde et stort indtryk i Bergamo-klubben Atalanta, som han skiftede til i 1961 efter OL-triumfen.

Han opnåede at vinde pokalturneringen med Atalanta, hvor han spillede fra 1961 til 1964. 1963-pokaltriumfen er Atalantas største bedrift, og den mindes stadig i den traditionsrige klub, som han spillede 112 kampe og scorede 10 mål for som midtbanespiller.

Atalanta hylder fredag Flemming Nielsen på klubbens hjemmeside.

»På tre år vandt han folket i Bergamos hjerter, og var med til at skrive et vigtigt kapitel i kubbens historie med pokalsejren i 1963. Han var en stor spiller og en stor mand, og en sand Atalanta-mand. Vi vil altid huske ham for hans oprigtige smil og umiskendelige accent, og han huskede altid sin pokaltriumf med stolthed. Farvel, Flemming,« skriver den italienske Serie A-klub.

Flemming Nielsen, fodbold, AB.
Flemming Nielsen, fodbold, AB. Foto: Olaf Ibsen
Vis mere

Flemming Nielsen opnåede 26 landskampe for Danmark, og han repræsenterede udover Atalanta klubber som B93, AB og skotske Greenock Morton. Han kunne have opnået langt flere kampe for landsholdet, hvis ikke han var blevet udelukket, da han skiftede til Atalanta og blev professionel.

Efter sin akive fodboldkarriere blev Flemming Nielsen sportsjournalist, og han arbejdede blandt andet på B.T's sportsredaktion.

I sin fritid spillede han på 'Stjerneholdet' med blandt andre Dirch Passer.

I 1969 havde Flemming Nielsen også en lille rolle som fodboldspiller i filmen "Mig og min lillebror og Bølle", der havde Dirch Passer, Poul Reichardt og Karl Stegger i fremtrædende roller.

Dirch Passer (im) og Flemming Nielsen (tv).
Dirch Passer (im) og Flemming Nielsen (tv). Foto: John Stæhr
Vis mere