Ronnie Brunswijk.

Det lyder som en ung, spændende kantspiller fra Holland. Måske fra Ajax? Næh, glem det. Det er han langtfra.

Han er i stedet 60 år gammel og vicepræsident i Surinam, og nu er han også den ældste fodboldspiller nogensinde i en international klubturnering. Ja, og så er han gået viralt, efter billeder af ham i aktion blev delt på sociale medier. Og især på grund af hans aktioner efter kampen. Det vender vi tilbage til.

De absurde scener udspillede sig i turneringen CONCACAF League, hvor Olimpia fra Honduras var på besøg hos Inter Moengotapoe fra Surinam. Sidstnævnte er et hold, Ronnie Brunswijk ejer, og derfor valgte han at sætte sig selv på banen fra start i kampen, hvor hans hold tabte 0-6.

Brunswijk var iklædt trøje nummer 61 med henvisning til hans fødselsår og fik – eller gav sig selv – 54 minutter på banen. Selvfølgelig som anfører. Han nåede endda at spille sammen med sin søn Damian i kampens første 28 minutter, inden sønikke måtte ud på bænken.

Siden er en video fra Olimpias omklædningsrum blevet delt, hvor Brunswijk deler penge ud til modstanderen efter nederlaget. Og den video kan nu få konsekvenser, for den har skabt bekymring hos CONCACAF, der nu er gået ind i sagen. (Se videoen øverst i artiklen)

'Vi er ekstremt bekymret for indholdet af videoer, der florerer på sociale medier, der sår tvivl om kampens integritet. Disciplinærudvalget vil nu undersøge sagen og vil opdatere yderligere, når undersøgelsen er afsluttet,' skriver forbundet.

Historien om Ronnie Brunswijk er på mange måder bizar. Brunswijk tiltrådte som vicepræsident i 2020 i Surinam, da han stillede op uden modkandidat og har en broget fortid. Han har været militær rebel og kæmpet mod regeringen, og så er han dømt for narkosmugling i Holland , hvilket stadig gør ham til en efterlyst mand af Interpol.

Angivelig har han flere børn, end han selv kan tælle, og inden for fodboldverden har han også gjort sig bemærket..

Han fik i 2005 karantæne fra al fodbold i Surinam, fordi han angivelig truede en spiller med en pistol. Karantænen blev senere frafaldet på grund af manglende beviser.

Til gengæld er han ikke med i returkampen i Honduras, hvor Inter Moengotapoe skal forsøge at vende 0-6-nederlaget. Han kan nemlig ikke forlade landet grundet sin efterlysning i Interpol.

Og nu er der måske flere konsekvenser på vej, efter hans pengeuddeling er blevet fanget på kamera.