Lionel Messi skifter til den amerikanske fodboldklub Inter Miami. Det siger argentineren onsdag aften.

Fodboldstjernen Lionel Messi fortsætter fodboldkarrieren hos Inter Miami i USA.

Det siger Lionel Messi selv onsdag aften, efter at rygter gennem hele onsdagen har koblet den syvdobbelte Ballon d'Or-vinder sammen med MLS-holdet.

Inter Miami har ikke selv meldt noget ud om skiftet, for en kontrakt er ikke underskrevet endnu, selv om argentineren siger i et liveinterview med spanske medier onsdag aften, at han tager en tur over Atlanterhavet.

- Jeg har besluttet mig for at tage til Miami. Aftalen er ikke 100 procent færdig, der er nogle få ting, som skal på plads, men jeg har taget en beslutning om, at det er der, jeg fortsætter, siger Lionel Messi.

Hans kontrakt med Paris Saint-Germain udløber officielt ved udgangen af juni.

Dermed fravælger han et skifte til Saudi-Arabien, som flere andre aldrende stjerner som Cristiano Ronaldo og Karim Benzema har foretaget. BBC skriver, at Messi havde et konkret tilbud fra Al Hilal, men han foretrækker altså at flytte til USA.

Messi bekræfter, at han har haft et lukrativt tilbud fra Saudi-Arabien, men nævner intet klubnavn.

- Hvis det havde været et spørgsmål om penge, var jeg taget til Saudi-Arabien eller et andet sted. Der var tilbud om mange penge. Men min endelige beslutning er at tage et andet sted hen, siger Messi.

Barcelona var også interesseret i at blive genforenet med klubbens mangeårige stjerne, bekræfter Messi.

Aftalen med Inter Miami skulle blandt andet indeholde et samarbejde med verdenskendte mærker som Adidas og Apple.

Inter Miami er blandt andre ejet af det engelske fodboldikon David Beckham. For nylig fyrede klubben Beckhams tidligere holdkammerat fra tiden i Manchester United Phil Neville som cheftræner.

Ind som foreløbig midlertidig træner er kommet argentinske Javier Morales.

Inter Miami har været en del af MLS siden 2020 og har tidligere haft Lionel Messis landsmand Gonzalo Higuain på holdet.

/ritzau/