Kan du prutte foran din partner?

Emnet bliver diskuteret i ugens udgave af DRs populære matchmaking-program 'Gift ved første blik', hvor Morten Stokholm, der er gift med Mette Kragh Nielsen, bliver nødt til at bringe det på banen.

Morten præsenterer i ugens afsnit sin særlige 15-minutters regel, hvor man hver dag i et kvarter skaber et rum med sin partner, hvor det er muligt at tale om alt, uden at modparten tager det ilde op.

»Det er ekstremt svært. Du skal virkelig evne at lytte og modtage og ikke kigge på en fordømmende måde,« fortæller Morten til B.T.

Morten.
Morten. Foto: DR
Vis mere

Metoden var noget, han tidligere har læst i en parforholdsbog. Han forklarer, at han følte, det var vigtigt hurtigt at bringe på banen, da de kom hjem fra deres bryllupsrejse.

»Da vi flytter hjem til Mette, var der døre, der skulle lukkes lidt mere stille, end jeg er vant til, og nogle lyde, jeg lavede, som påvirkede Mette. Så spurgte jeg, om ikke vi kunne tage et kvarter hver dag, hvor vi snakkede om de her ting. Så skulle Mette ikke stresse over det hele tiden, og jeg fik ro til at være i det.«

Han tilføjer:

»Jeg ville jo Mette rigtig gerne, men det kom også til at virke voldsomt på mig hele tiden at skulle evalueres på den måde.«

Morten synes, at 15-minutters reglen fungerede for dem, og når han i dag ser 'Gift ved første blik', er han imponeret over, hvor gode de var til at håndtere emner som alt fra samtykke til prutter.

Og netop det at prutte foran sin partner var altså et af de emner, som Morten havde brug for at få vendt foran Mette.

»Min afføring ligger ret fast. Jeg får to kopper stærk kaffe om morgenen, og så skal jeg helst på toilettet. Hvis ikke jeg gør det, kan jeg gå og bøvle med det hele dagen,« fortæller han med et grin.

»Der gik præcis 24 timer på vores bryllupsrejse, så tænkte jeg, at det her må vi få styr på.«

Morten og Mette.
Morten og Mette. Foto: DR
Vis mere

Adspurgt hvor 'slemt' det var, inden de fik taget snakken, lyder svaret:

»Jeg havde ondt i maven. Man går jo og holder dem helt ind og er bange for at lave en siver. Det er bare ikke særlig sexet i et forhold.«

I sidste uge endte DR i sidste øjeblik med at klippe en samtale ud mellem parret Michael og Pernille.

Da B.T. spørger Morten, om der var noget, han gerne ville have klippet ud i denne uges afsnit, svarer han med et grin:

»Pruttesnakken. Jeg kan godt se, hvad DR vil, men jeg ved ikke, om folk forstår det. Så den ville jeg måske gerne klippe ud. Men jeg synes derudover, at vi har bevist, at der ikke er noget, vi ikke tør snakke om, så på den måde falder den jo i god tråd med, hvad vi kan.«

Morten og Mette.
Morten og Mette. Foto: DR
Vis mere