Den nye dokumentar med prins Harry og hertuginde Meghan er ikke engang udkommet endnu.

Men den har allerede vakt rigelig debat – og nu er hertugparret af Sussex, der udtrådte af det britiske kongehus for snart tre år siden, igen røget i problemer på grund af deres Netflix-dokumentar 'Harry & Meghan'.

For ifølge The Sun er der brugt et særligt klip i traileren for dokumentaren, der skal understrege, at prins Harry og hertuginde Meghan bliver jagtet af paparazzier.

Det bliver de bare ikke.

»Jeg var nødt til at gøre alt, jeg kunne for at beskytte min familie,« siger prins Harry i traileren, mens man ser et sort-hvidt-billede af et utal af fotografer, der næsten står på skuldrene af hinanden for at få det bedste skud.

Den britiske prins Harry og hertuginde Meghan efter thanksgivning-gudstjeneste i juni 2022 i forbindelse med den nu afdøde dronning Elizabeths 70-års regentjubilæum.
Den britiske prins Harry og hertuginde Meghan efter thanksgivning-gudstjeneste i juni 2022 i forbindelse med den nu afdøde dronning Elizabeths 70-års regentjubilæum. Foto: DYLAN MARTINEZ
Vis mere

Men billedet af de hungrende fotografer er i virkeligheden fra premieren på 'Harry Potter og Dødsregalierne (del 2)' i London – fem år før, prins Harry og hertuginde Meghan overhovedet mødte hinanden i 2016.

Så de mange linser peger slet ikke mod Harry og Meghan – de peger mod rollebesætningen på den ottende film i Harry Potter-universet.

Det afslører billedbeskrivelsen, hvis man finder billedet i billedbureauet Alamys arkiver.

Tilmed er det sort-hvide billede af de mange fotografer det første hit, der kommer op, hvis man søger på ordet 'paparazzi'.

Derudover bekræftes omstændighederne for billedet af The Sun-fotografen Doug Seeburg, der er én af de mange fotografer, man kan se på det omtalte billede i dokumentaren.

»Jeg kan huske at skulle til den premiere. Det var en stor begivenhed. Store mængder af fans var troppet op i regnvejret og havde camperet natten over for at se skuespillerne. Der var ikke nogen medlemmer af den kongelige familie til stede,« siger fotografen.

Han kalder det tværtimod »doven billedresearch« fra Netflix' side.

Netflix har afvist at kommentere fadæsen over for The Sun.

Fik klager over brud på kongelig protokol

Men faktisk stopper problemerne med billederne i dokumentaren slet ikke der.

For ifølge The Telegraph er der også brugt et billede af Harry og Meghan fra den royale residens Buckingham Palace, hvor hertugparret holder i hånd i det ovale værelse – lige under dronning Elizabeths private lejlighed.

Og mediet kan rapportere, at den kongelige protokol ikke er blevet fulgt i forbindelse med billedets tilblivelse.

For hertugparret havde ikke søgt den nødvendige tilladelse fra den nu afdøde dronning til at tage en fotograf med ind i de private kongelige gemakker og knipse billedet, som de nu viderebringer i dokumentaren.

Det skulle angivelig have mødt klager allerede kort efter dengang i marts forrige år, hvor billedet blev taget, mens hertugparret var ved at afvikle deres sidste royale opgaver.

Harry og Meghans sprængfarlige dokumentarserie skulle angiveligt få premiere torsdag 8. december på Netflix.

Kan du ikke få nok af de kongelige?

Så kan du komme med, når B.T. vender året, der gik for det danske kongehus. Læs mere og få din billet HER.