Pårørende retter skarp kritik af den mad, de ældre bliver tilbudt på Plejecenter Rosenvang i Viby.
En rød pølse med et tørt pølsebrød som eneste tilbehør.
Et muggent franskbrød.
Forloren skildpadde på dåse.
Ubestemmelige stykker kød og farsbrød anrettet uden så meget som et drys persille.
Eksemplerne er talrige på, at der ikke altid bliver kræset for de ældre beboere i de 42 plejeboliger på Lokalcenter Rosenvang i Viby.
Pårørende har gennem flere år prøvet at påvirke ledelse, embedsmænd og rådmænd til at løfte det kulinariske niveau - uden held føler de.
Derfor har de nu præsenteret avisen for en række fotos af den mad, der bliver serveret. Det er ikke ligefrem et appetitvækkende syn.
»Ingen tager vare på, at maden er frisk og lækker,« siger Marie Nørgaard Laursen, hvis 88-årige mor bor i en af plejeboligerne.
Lone Svinths far boede der, til han døde for et halvt år siden. Hun er medlem af stedets bruger- og pårørenderåd og af kommunens Ældreråd.
»Selv om vi har taget det op mange gange, er kvaliteten ikke blevet bedre. Den svinger rigtig meget alt efter, hvem der er på arbejde. Det er utroligt, det ikke bliver bedre, når man ved, hvor vigtigt det er, at ældre får en god varieret kost, der er anrettet, så de får lyst til at spise. Maden er jo det, beboerne ser frem til - men hvor bliver de ofte skuffede,« siger hun.
Ældrerådmand Jette Skive (DF) mener, at problemerne er løst:
»De ældre skal tilbydes sund, nærende og frisk mad. Det har jeg meddelt derude. Jeg går ud fra, at det er i orden nu,« siger hun.
Efter at have set mad-billederne siger formanden for byrådets sundheds- og omsorgsudvalg, Peter Bonfils (El):
»Det her er ikke tilfredsstillende. Det virker som om, der er meget, der sejler på madområdet.«