Arkivfoto: Dgi-byen
Arkivfoto: Dgi-byen Foto: Jan Jørgensen

Kvindesvømning er ikke meget anderledes end herrefodbold, siger Maria Toronczyk, der er integrationskonsulent hos Københavns Kommune efter kritik af et svømmearrangement i DGI-byen søndag aften.

Martin Henriksen, integrationsordfører for Dansk Folkeparti, var i går aftes ude med riven, da det kom ham for øre, at der foregik kvindesvømning specielt møntet på indvandrerkvinder i DGI-byens svømmehal.

- De bliver ikke integreret. De bliver fastholdt i et parallelsamfund, sagde han i går aftes.

LÆS MERE

til BT f DGI svømmehal

Integrationskonsulent Maria Toronczyk er dog på ingen måde enig. Hun mener tværtimod, at kvindesvømning meget vel kan være første skridt på vejen mod en vellykket integration:

- Det her kan være første skridt på vejen mod integration for nogle af de her kvinder. De får en introduktion til det foreningsliv, som vi danskere er vokset op med, og bare det, at de kommer ud og får set sig om, er et stort skridt. Vi ser flere, som begynder at deltage i foreningsliv på anden vis eller tager i svømmehallen indenfor de normale åbningstider.

- Projektet er møntet på indvandrerkvinder, men alle kvinder er velkomne til at deltage i kvindesvømningen. Og det skal også bemærkes, at det er private, der lejer en tid i svømmehallen udenfor svømmehallens almindelige åbningstid og arrangerer det, siger Maria Toronczyk og sammenligner kvindesvømningen med et fodboldhold kun for herrer.

Omkring 510 kvinder med anden etnisk baggrund står på venteliste til de populære svømmehold forbeholdt kvinder, og 300 af dem vil gennem flere søndage modtage svømmeundervisning uden mænd til stede og uden for normal åbningstid.

Dansk Folkepartis integrationsordfører finder det nødvendigt at spørge justitsminister Morten Bødskov, om det overhovedet er lovligt at lave specielle åbningstider for kvinder.

Hvad mener du: Er kvindesvømning godt eller skidt for integrationen? Deltag i debatten under artiklen:

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.