Det er ikke altid nemt at lave den allerfineste mad i Danmark og tjene penge på det samtidig.

Men selvom landets 24 Michelin-restauranter langt fra er rene guldminer, er flere af de højtprofilerede spisesteder gået frem. Senest har Formel B offentliggjort regnskab, og her fremgår det, at gourmet-restauranten har tredoblet årets resultat til et overskud på næsten 1,3 millioner kroner.

Direktør og medejer af Formel B, Kristian Arpe-Møller, tilskriver blandt andet succesen, at restauranten har formået at holde udgifterne nede ved at reducere personaleomkostninger.

»Vi har drevet restaurant i mange år og er blevet bedre til det. Vi har fået mere fokus på drift, for hvis du ikke kan holde nøgletallene nede, så kan du ikke drive restaurant fornuftigt,« siger han og fortsætter:

»Tallene taler ét sprog, men det handler ikke kun om besparelser, men også om at bruge de kræfter, vi har, på en mere effektiv og optimal måde. Faktisk har vi aldrig haft flere udlærte end nu.«

Selvom et tjek, BT har foretaget, viser, at seks Michelin-restauranter har oplevet fremgang i seneste regnskabsår, spår Kristian Arpe-Møller, at næste år bliver hårdt for de dyreste spisesteder i Danmark.

»Opgangen skyldes primært, at konjunkturerne har talt vores vej. Vores branche mærker op- og nedgange først, men jeg tror ikke, du vil opleve det samme, hvis du ringer om et år. Der er mange restauranter, der kæmper om kunderne, og konkurrencen er enormt skærpet. Vi vil stille og roligt opleve en udskillelsesfase, tror jeg,« siger han.