Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tampa Bay Buccaneers havde ikke problemer med at besejre Kansas City Chiefs i Super Bowl natten til mandag.

Tampa Bay Buccaners har for anden gang i klubbens historie og for første gang siden sæsonen 2002/2003 vundet Super Bowl.

Det skete natten til mandag dansk tid, da holdet anført af den legendariske quarterback Tom Brady overraskende nemt besejrede de forsvarende NFL-mestre fra Kansas City Chiefs med 31-9.

Kansas City Chiefs satte kampens første point på tavlen med et field goal af Harrison Butker fra 49 yards efter cirka ti minutter, men derefter begyndte Tampa Bay at dominere.

Med 37 sekunder tilbage af første quarter fintede Brady et løbespil, men kastede i stedet til sin mangeårige medspiller Rob Gronkowski, der greb bolden for kampens første touchdown.

Det var 13. gang i slutspilsregi, at Brady kastede et touchdown til Gronkowski. Dermed er de den mest scorende duo i slutspilshistorien.

Da Tom Brady før denne sæson skiftede fra sin mangeårige klub, New England Patriots, til Tampa Bay Buccaners opfordrede han på det kraftigste sin nye klub til at hente Rob Gronkowski, der holdt et års pause i forrige sæson.

I anden quarter fik Tampa Bay to touchdowns. Først var makkerparret Brady og Gronkowski igen på spil, da Gronkowski med sit andet touchdown bragte Tampa Bay foran 14-3, hvorefter Brady kastede til Antonio Brown og en føring på 21-3.

I tredje quarter udbyggede Tampa Bay føringen med endnu et touchdown - denne gang på et løb fra 27 yards af Leonard Fournette.

I modsætning til Brady havde Patrick Mahomes, quarterback for Kansas City Chiefs, ikke held med sine kast i første quarter, og det blev ikke bedre i resten af kampen.

Mahomes havde svært ved at finde sine medspillere, og desuden blev han lagt ned af modstanderne - sacked - tre gange.

Det betød, at Kansas City Chiefs ikke lavede et eneste touchdown hele kampen.

Fjerde quarter endte uden point til nogen af holdene.

/ritzau/

Andre læser også