Kronprins Frederiks IOC kandidatur har vakt stort røre i Danmark. Nu blander den tidligere badmintonstjerne Camilla Martin sig i koret af kritikere.

Kronprins Frederiks IOC kandidatur har vakt stort røre i Danmark. Politikere, sportsfolk og kommentatorer er uenige om, hvorvidt det er en god idé. Nu blander den tidligere badmintonstjerne Camilla Martin sig i koret af kritikere. Hidtil har kun kuglestøderen Joachim B. Olesen taget afstand.

- Kronprinsen brænder for sport, det har jeg jo selv set som deltager i OL. Han er dybt engageret. Jeg tror bare, han vil få det sværere, end han tror i IOC. Han vil uundgåeligt komme i situationer, hvor han som medlem af Kongehuset er tvunget til at tie og føle sig som en brik i et politisk spil, siger Camilla Martin til B.T. søndag.

I morgen har hun premiere som vært på en ny sæson 'Onside'.

Hun har deltaget i OL fire gange, og har vundet to sølvmedaljer. I den anledning har Camilla Martin mødt Kronprinsen flere gange.

- IOC-medlemmet Kai Holm kan sige nok så mange gange, at der ikke særlig ofte opstår situationer med politisk indhold i IOC. Jo, de vil netop opstå nu, fordi mange udenforstående vil forsøge at få Kronprinsen til at forholde sig til alle mulige politiske dagsordener. Der kan opstå sager om korruption, hvad ved jeg, som Frederik ikke kan undgå at blive hvirvlet ind i, selvom han er helt uskyldig. Jeg tror, at Frederik vil gøre sig selv en stor tjeneste, hvis han holder sig til at juble på tilskuerpladserne, siger Camilla Martin til B.T.

Camilla Martin understreger, at hun i øvrigt støtter dansk deltagelse i OL i Kina. Hun skal selv til Kina i maj for at løbe med den olympiske fakkel sammen med tre idrætsledere.

- En talsmand for Amnesty har netop sagt, at organisationen ikke kan forholde sig til, om OL foregår i Kina. Eller andre steder. Så burde det have været aflyst andre gange. Jeg var selv i Atlanta i 1996. Der ryddede man et helt kvarter for hjemløse, fordi der skulle være et P-hus. De hjemløse blev bare smidt ud af byen. Hvor var menneskerettighederne der? Jeg er kommet meget i Kina, og har lært mange kinesere at kende. Ja, menneskerettigheder er vigtige. Kineserne ved godt selv, at den problematik kommer på dagsordenen under hele OL. Det ved de godt, og de er forberedt på det. Jeg synes det er politikernes kamp. Ikke sportens, siger Camilla Martin.

Læs hele interviewet med Camilla Martin i B.T. søndag.