Konflikten mellem Argentina og Storbritannien spidser yderligere til, efter at argentinerne har beskyldt briterne for at sende atomubåde ind i farvandet omkring Falklandsøerne.

Briterne har sendt en atomubåd til den sydlige del af Atlanterhavet i retning mod Falklandsøerne. Det mener den argentinske udenrigsminister Hector Timerman.

Anklagen kommer ovenpå længere tids spændinger mellem Argentina og Storbritannien, efter at en gammel strid om Falklandsøerne er blusset op.

- Argentina har informationer om, at briterne har sendt atomubåde, der har kapacitet til at transportere atomvåben til det sydlige Atlanterhav, siger Timerman, der har indgivet en formel klage over sagen til FN.

Han kræver samtidig, at briterne bekræfter, at de har atomubåde i området. Men briterne afviserne beskyldningen, som de kalder for »absurd«.

Den hårde retorik mellem briterne og argentinerne har vakt bekymring i FN.

Generalsekretær Ban Ki-moon er ifølge en talsmand foruroliget over de stadig stærkere beskyldninger mellem de argentinske og britiske regeringer. Han udtrykker samtidig håb om, at regeringerne vil undgå, at striden eskalerer, og at de vil løse deres uenighed på fredelig vis gennem dialog.Tidligere på ugen beskyldte Argentinas præsident, Cristina Fernández de Kirchner, briterne for at provokere med udstationeringen af prins William som helikopterpilot på Falklandsøerne. Hun frygter også, at Storbritannien planlægger at placere atomvåben på øerne.Men det afviser Storbritanniens FN-ambassadør Mark Lyall Grant. Han beskylder argentinerne for at ville optrappe konflikten, og afviser samtidig at angive, hvor briterne har placeret atomubåde. Han påstår dog, at de udelukkende befinder sig i internationalt, og ikke nationalt, farvand.

Argentinerne mener, at Falklandsøerne tilhører dem. Øerne har imidlertid hørt under Storbritannien siden 1833, og de godt 3.000 beboere betragter sig som briter. Argentina besatte øerne i april 1982, men led et sviende nederlag til briterne efter godt to måneders krig. 649 argentinere mistede livet, mens 258 britiske soldater og søfolk blev dræbt under kampene.