En af Danmarks førende fodboldøkonomer vurderer, at det vil koste FC København dyrt den dag Flemming Østergaard stopper som bestyrelsesformand.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>»Markedet vil reagere negativt, så de skal nok ikke forsøge sig med en aktieemission lige på det tidspunkt. Østergaard er omgivet af dygtige folk, men han regnes af omverdenen som krumtappen i Parken Sport & Entertainment,« siger revisor Jesper Jørgensen fra Deloitte & Touche.

Han vurderer, at det vil tage et fuldt regnskabsår, før en ny ledelse vil få held med at overbevise omgivelserne om, at de godt kan på egen hånd.

Flemming Østergaards karisma er millioner værd for FC København i reklameværdi og sponsorindtægter.

Men fodboldøkonomen mener, at den 60-årige galionsfigur først og fremmest er en god forretningsmand:

»Det er på resultatet inden køb og salg af spillere, at jeg ser Østergaards største aftryk i regnskabet. Det er hans filosofi, at forretningen skal hænge sammen inden transfer, og det gennemsyrer hele hans tankegang.«

Kan køre videre
Klubbens direktør forsøger på ingen måde at underspille Østergaards betydning.

Men Jørgen Glistrup tillader sig at gøre opmærksom på, at bestyrelsesformanden trods alt er mere synlig i aviserne end i den daglige drift.

»Forretningen kan godt køre videre og udvikle sig, hvis Flemming vælger at stoppe, men I ville nok få mindre at skrive om,« siger Glistrup.

PSEs aktiekurs var i går eftermiddag nede i 261, men rettede sig siden til 279 - et plus på 2,4 procent. cash-k