Frankrigs nederlag til Grækenland er slutrundens hidtil største overraskelse, og det kunne ses på de overskrifter, som kvartfinalens resultat førte med sig. Hug til det franske landshold, der står overfor en foryngelseskur.

I Frankrig bliver kampen omtalt som en græsk tragedie og en pinlig exit for de forsvarende mestre, der må finde sig i at blive kaldt impotente af sportsavisen L'Equipe.

»Det var fuld fortjent, at Frankrig blev slået ud. Vi viste ingen ideer, entusiasme eller gejst. Det er på tide at begynde helt forfra,« skriver L'Equipe, som dermed er enig med avisen Le Parisien:

»Frankrigs fiasko signalerer slutningen på en hel generation - den gyldne generation, der vandt både VM i 1998 og EM i 2000.«

Og der er nok noget om snakken, for i kvartfinalen stillede Frankrig med deres ældste landshold nogensinde i en slutrunde. Gennemsnitsalderen var 30 år og 60 dage trukket godt af navne som Pires, Thuram, Lizarazu, Zidane, Makelele og Barthez, der mistænkes for at være fodboldmætte.

Liberation skriver:

»Frankrigs nederlag til Grækenland var knebent, men forskellen i spil, ånd og moral var enorm.«

I Grækenland er stemningen anderledes positiv.

Bravo og Vive la Greece stod der på et par af de mange forskellige forsider, der naturligvis var helliget choksejren.

I Ethnos står der:

»Forstummet fulgte hele verden Otto Rehhagels drenge, som eliminerede Frankrig. Det er utroligt, men sandt. Drømmen om at vinde EM er ikke urealistisk.«

Samme optimisme bobler frem i Filathlos og Eleftheros Typos, der ligesom alle andre grækere ser op til den tyskefødte landstræner, som var han en af Olympens guder.

Samme status har Jacques Santini langt fra i Frankrig, hvor kommentatorerne beskylder den afgående landstræner for at have mistet fokus, fordi han inden slutrunden accepterede sportsdirektør Frank Arnesens tilbud om at komme til Tottenham.

chh@bt.dk Der kan komme gang i den franske svingdør efter den overraskende EM-exit. Flere af spillerne er over 30, og landets fodboldeksperter efterlyser udskiftning i truppen. Foto: Gil Cohen Magen