Frygten for terrorisme i Danmark får nu især amerikanske og britiske virksomheders danske afdelinger til at øge sikkerhedsberedskabet. Det bekræfter chefkriminalinspektør ved Københavns Politi, Per Larsen, og flere sikkerhedsfirmaer, som gratisavisen Urban har talt med

De udenlandske firmaer efterspørger i stigende grad professionelle vagtfolk, ligesom salget af søgespejle og røntgenscannere stiger støt.

Hos Dansikring A/S vurderer administrerende direktør Peter Rosenberg, at stigningen i vagtopgaver er steget knap 30 procent siden nytår, hvor Irak-krisen tog til.

Også Christian West, direktør for Advance Security, mærker firmaernes frygt på omsætningen. På fire måneder har han til amerikanske og britiske firmaer solgt seks røntgenscannere, der kan afsløre våben og bomber.

I den danske afdeling af amerikanske Coca-Cola fortæller informationschef Kenth Kærhøg, at man tager det ny trusselsbillede alvorligt. Af sikkerhedsårsager ønsker han dog ikke at afsløre detaljer om læskedriks-gigantens beredskab.

Københavns Politi roser virksomhedernes øgede sikkerhedsberedskab.

- Jeg synes det er positivt - der er ingen tvivl om, at det er hjælp-til-selvhjælp. Og hvis det samtidig motiverer personalet til at tænke i sikkerhedsmæssige baner, så de kan reagere på afvigelser fra normalbilledet, så er det også glimrende, siger chefkriminalinspektør Per Larsen.

/ritzau/