Et flertal af landets økonomer er skeptiske over for konvertering af fastforrentede lån, som markedsføres kraftigt for tiden.

De danske realkreditinstitutter har været ude med en ganske aggressiv markedsføring for at få boligejerne til at omlægge deres fastforrentede fire eller fem procent lån til fastforrentede syv procent lån. Men et flertal af landets førende økonomer vender tomlen ned over for det tilbud.

Ritzau og RB-Børsen har spurgt 49 af landets førende økonomer, og et stort flertal af dem svarer, at de ikke selv vil konvertere som situationen er nu. Hele 71 procent siger nej til at konvertere fra fem procent til syv procent, mens 59 procent siger nej til at omlægge fra fire procent til fastforrentet syv procent.

Nykredits chefstrateg Sune Worm Mortensen vil selv fravælge en låneomlægning, selv om Nykredit er et af de realkreditselskaber, som markedsfører de nye boliglån.

- Jeg ville personligt konvertere til et variabelt forrentet lån i stedet. Opkonvertering er ikke nødvendigvis en dårlig idé. Det er godt nok at reducere restgælden, men det bliver først en rigtig sjov idé, når man kommer ned i rente igen, og det kommer jeg gratis ved at vælge et variabelt forrentet lån, siger Sune Worm Mortensen til Ritzau.

/ritzau/