Amerikanske General Atlantic har betalt 728 millioner kroner for en fjerdedel af danske Saxo Bank. Stifterne af banken tjener 370 millioner kroner på handlen.

Den amerikanske private equity fond, General Atlantic LLC har betalt 728 millioner kroner for en fjerdedel af den danske investeringsbank Saxo Bank.

Det betyder, at børsvekselererfirmaet Midas, som Saxo Banks to stiftere, hovedaktionærer og administrerende direktører har opbygget fra bunden siden 1992, på 13 år har udviklet sig til en bank med en værdi på 2,9 milliarder kroner.

Og de to entreprenante finansmænd - 42-årige Lars Seier Christensen og 38-årige Kim Fournais - tjener personligt i alt 370 millioner kroner på aktiesalget. Men det får dem ikke til at læne sig tilbage og leve af formuen - eller til at smide pengene ind i nye projekter.

- Der skal måske købe lidt langvarige forbrugsgoder, men ikke i stor stil, som Kim Fournais formulerer det med et skævt smil og fortsætter:

- Det her er vores projekt. Vi forstår os på vores egen business, og vi bliver ved det. Saxo Bank er vores hobby, vores arbejde og vores drøm.

/ritzau/