Livet går videre - det skal det jo - selv efter den ubegribelige tragedie på Roskilde Festival. I dag starter Danmarks næststørste festival på Midtfyn for alvor, og der er på papiret lagt op til ét af de bedre år for de rare folk i Ringe rent musikalsk, og det gælder udbuddet af såvel danske som internationale navne.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I hvert fald, hvis vi for en stund ser bort fra det faktum, at festivalledelsen i deres evige visdom præsenterer Bamses Venner (!) som ét af hovednavnene (!) på festivalens største scene (!) søndag. Al ære og respekt for Bamse, men helt ærligt: Det hér er en internationalt orienteret musikfestival, vi taler om. Det siger de i hvert fald selv.

Er man af den type, som helst vil have masser af rigtig rock'n'roll med laviner af guitarer og batterier af trommer, skal den heller ikke hedde Midtfyn i år. Heavy Metal? Glem det! Desværre, for Midtfyns Festival har ellers budt på mange rigtig store HM-oplevelser i de senere år.

Men ellers er programmet overvejende ganske flot, og jeg skal da gerne anbefale følgende at fordrive tiden til de næste dage:

Torsdag

Hér åbner Danmarks ældste orkester Gnags Rockscenen klokken 17, og da jeg nægter at tage for gode varer, at den mildest talt rodede og stivbenede seance, jeg var vidne til ved turnépremieren 18. maj, er kendetegnende for Gnags 2000, skal jeg nok være der i håbet om, at Mr. Swing King har fundet rytmen for alvor.

Ellers er der trøst at hente allerede klokken 18, hvor mesterlige, mageløse Madsen, Johnny kaldet, går på Rytmescenen på dén festival, hvor Johnny stort set hvert eneste år leverer sin bedste koncert, og lader alt folket stige på boogietoget til tonerne af "Havana", "Cadillac", "Mona Lisa", "Æ kører o æ motorvej" og så lige en tur omkring "Johnny B. Goode".

Kan jeg nå det, vil jeg slå et slag omkring Rockscenen og Macy Gray klokken 19. Om ikke andet kunne det være, jeg fandt ud af, hvorfor kollega Drejer himler op om madammen i tide og utide.

Vigtigere er imidlertid Midtfyns eneste nogenlunde tungt rockende indslag, amerikanske A Perfect Circle med den gamle Tool-sanger Maynard Keenan i front. Det foregår klokken 20 på Rytmescenen.

Desværre har Die Toten Hosen aflyst, hvorfor der skulle være rig mulighed for at komme tidligt i baren (whoops, jeg mener i seng), med mindre man absolut vil plages af Texas.

Fredag

Som det seneste album "Hit House" beviser, er Henning Stærk i finere form og - ubegribeligt at dét kan lade sig gøre - mere traditionsbevidst end nogensinde, hvorfor der er alt mulig grund til at gå ud foran Rockscenen og hygge sig med herlige Henning klokken 15.

I behøver jo ikke mig til at fortælle jer, hvor fede Kashmir er, men I vil måske gerne vide, at de spiller på Rockscenen klokken 19. Samme sted står sangerinden Skin og resten af de sejt swingende stødere i Skunk Anansie klokken 23. Og hvis I troede Skin var sej, så skal I sgu' bare se de to kvindelige guitarister i sydstatspunk-møder-AC/DC bandet Nashville Pussy klokken 00.45.

"Go Motherfucker, Go!" som de så følsomt postulerer på deres album med den bedårende titel "Let Them Eat Pussy".

Lørdag

Jeg har ad omveje fået at vide, at Michael Falch blev så højkongeligt barnligt fornærmet over, at jeg gav ham en dårlig anmeldelse på Midtfyn sidste år, så jeg synes det hér er på sin plads at berolige det følsomme væsen med, at ikke syvogtyve slædehunde kunne trække mig hen for at opleve ham og hans "Nye, NYE Rejsende" i år igen. Men hvis I andre også vil slippe for mig og syvogtyve slædehunde, er det på Rockscenen klokken 14 det foregår.

Tilbage i det virkelige liv er der stanghamrende stabil rock med Chosen Few på Rockscenen klokken 16, hvorefter man sådan set godt kan holde en pause indtil klokken 22, hvor de mageløst mørk malende mestre i Sort Sol langt om længe står på en scene igen, hvilket meget vel kan gå hen og blive festivalens helt store oplevelse.

Og mon ikke lige TV-2's gallakoncert på Rockscenen kl. 00.30 er værd at tage med. I anledning af Midtfyns 25 års jubilæum vil Brandt og band give en flere timer lang koncert med gæstesolister fra nær og fjern samt overraskelser. Disse "overraskelser" skulle angiveligt gælde både publikum og bandet selv.

Søndag

En dag som på papiret tegner sig som en lang dags rejse mod Tom Jones, der lukker Rockscenen fra kl. 20.30. Jeg tør overhovedet ikke så meget som håbe på, at Tiger Tom på nogen måde kan komme op i nærheden af den mesterlige koncert, han gav i København 28. april, men det er så sandelig langt fra det samme, som at han ikke er værd at tage med endnu engang. Alene det at høre en fyldt festivalplads brøle med på "Delilah".

I ventetiden op til Turbo Toms triumf vil jeg så forlyste mig med Zididada (og nu skuer du op for den guitar, Danny!), og derefter det til tider ganske fænomenale amerikanske bluesrockband The Fabulous Thunderbirds. Begge er på Rockscenen kl. henholdsvis 16.30 og 18.30.

Tak for opmærksomheden. Vi ses derude...