Fra talerstolene er tonen ofte hård mellem Folkebevægelsen mod EU og Europabevægelsen. Søndag blev debatten i stedet afgjort på grønsværen

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>»Vi er blevet enige om at tage alle midler i brug for at få dem ned med nakken,« bedyrer integrationsminister Bertel Haarder før slaget om EU mod Folkebevægelsen mod EU.

»Nu skal EU-valget afgøres,« råber Folkebevægelsens tilhængere med viftende balloner, mens begge hold ivrigt varmer op.

Europabevægelsen ser allerede før kampen frygtindgydende ud, idet de har hentet forstærkninger i form af stærke navne som Lotte Heise, Det Radikale Venstres Naser Khader og Bertel Haarder.

Alligevel forbliver første halvleg målløs.

»Et uafgjort resultat vil ikke være dårligt. Det illustrerer, at vores uenigheder skal afgøres et andet sted end på banen,« siger medlem af parlamentet fra Folkebevægelsen, Ole Krarup. Men integrationsministeren vil se blod.

»Nu skal de knuses«
»I anden halvleg skal de knuses én gang for alle. De fik et hak i tuden ved sidste valg, og nu skal det sidste søm slåes i kisten,« forsikrer Bertel Haarder.

Som sagt så gjort. Europabevægelsen lægger ud med en kæmpe chance til Naser Khader, der fuldstændig afdribler målmanden, men derefter tøver og skyder over mål.

»Hvor er det typisk de radikale,« råber de frysende tilhængere grinende.

»Kom igen Naser, det skal nok komme,« skriger Lotte Heise.

»Jeg ved alligevel ikke, hvad jeg skal gøre af bolden. Jeg hepper bare og ser truende ud. Det er det eneste, jeg kan finde ud af,« griner hele Danmarks rappenskralde, der er kommet helt fra Århus for at støtte Europabevægelsen.

Og Lotte Heises hepperi hjælper tydeligvis. Europabevægelsen slagter Folkebevægelsen med hele 7-0.

Men integrationsministeren er eftertænksom på trods af den store sejr:

»Hvorfor kan vi aldrig slå dem lige så stort til valgene,« funderer han, før han lunter ud til sin cykel for at komme hjem i varmen.

mdy@bt.dk